Ο χορός των… μελλοθάνατων!

Καλή η κορυφή, ο τίτλος και η Ευρώπη, αλλά τεράστια… μάχη θα δοθεί για την παραμονή. Θα την δώσουν 7 και μπορεί και 8 ομάδες και το gazzetta.gr θυμίζει το πρόγραμμα έως το τέλος και επισημάνει τις αγωνιστικές… κλειδιά!

Εντάξει όπως και να το κάνουμε το περισσότερο βάρος σε κάθε πρωτάθλημα πέφτει στην κόντρα για την κατάκτηση του τίτλου. Έπεται αυτή για την έξοδο στην Ευρώπη και εν συνεχεία τα βλέμματα (μιλάμε φυσικά για τις περισσότερες φορές), αρχίζουν να ασχολούνται και με την… μάχη για τον υποβιβασμό.

Φέτος και μιλώντας φυσικά για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, πολύ μεγάλο ποσοστό του ενδιαφέροντος των φιλάθλων βρίσκεται και στην ούρα και στην προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες για να σωθούν. Σε αυτή την δύσκολη θέση βρίσκονται 7 ομάδες που υπό προϋποθέσεις (αν συνεχίσει τα άσχημα αποτελέσματα η Ξάνθη) να γίνουν 8. Όλες, με εξαίρεση την Δόξα, που μόνο με θαύμα θα σωθεί, πραγματικά… βράζουν στο ίδιο καζάνι, καθώς η διαφορά του 10ου Πανιωνίου με τον 15ο Εργοτέλη, είναι μόλις 3 βαθμοί!!!

Το gazzetta.gr θα σας θυμίσει τους αγώνες που έχουν να δώσουν μέχρι το τέλος οι ομάδες που θα δώσουν την μάχη για να μείνουν στην κατηγορία, ξεχωρίζοντας τα πιο σημαντικά παιχνίδια και αγωνιστικές και κάνοντας μια εκτίμηση (αν και τα πάντα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο) για το ποιες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να βρίσκονται και τη νέα χρονιά στην Σούπερ Λίγκα.

Οι ομάδες που στις έξι αγωνιστικές που μένουν θα δώσουν ισάριθμους τελικούς είναι οι Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Εργοτέλης και Δόξα Δράμας. Από αυτές οι Λεβαδειακός, ΠΑΣ και Δόξα έχουν ένα επιπλέον ματς που θα το… ξεχρεώσουν την Τετάρτη, ημέρα που διεξάγεται η τελευταία εμβόλιμη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα ως το τέλος
Θα ξεκινήσουμε θυμίζοντάς σας τις έξι αγωνιστικές που παραμένουν, αναφερόμενοι στα παιχνίδια των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή.
9η αγωνιστική (14/3 εξ’ αναβολής)
Δόξα Δράμας-Ατρόμητος
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

25 αγωνιστική (17 και 18/3)
Εργοτέλης-Κέρκυρα
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Πανιώνιος-Δόξα
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

26η αγωνιστική (24 και 25/3)
Άρης-Πανιώνιος
Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης

27η αγωνιστική (1/4)
Ξάνθη-Δόξα Δράμας
Εργοτέλης-Ατρόμητος
Κέρκυρα-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Λεβαδειακός

28η αγωνιστική (8/4)
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης
Λεβαδειακός-Ξάνθη
ΟΦΗ-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

29η αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής)
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός-Άρης
Πανιώνιος-Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

30η αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής)
Ξάνθη-Εργοτέλης
Άρης-Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Δόξα Δράμας-ΑΕΚ
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

Η βαθμολογία και σε παρένθεση οι αγώνες
10ος Πανιώνιος 26 (24)
11ος Λεβαδειακός 25 (23)
12ος ΠΑΣ Γιάννινα 24 (23)
13ος Παναιτωλικός 24 (24)
14η Κέρκυρα 24 (24)
15ος Εργοτέλης 23 (24)
16η Δόξα Δράμας 15 (23)

Τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά…
Όπως αναφέραμε κάθε αγώνας είναι τελικός, αλλά από την άλλη υπάρχουν και ματς που επειδή θα δοθούν μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την ίδια θέση, μια ενδεχόμενη νίκη μετράει για έξι βαθμούς. Τα μεγάλα ντέρμπι λοιπόν είναι:

Εργοτέλης-Κέρκυρα (25η)
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης (26η)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (27η)
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης (28η)
Εργοτέλης-Λεβαδειακός (29η)

Μια πρώτη εκτίμηση
Όπως αναφέραμε τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο, το οποίο είναι και ο μοναδικός καθρέπτης. Ωστόσο με μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται πως ο Εργοτέλης έχει σχετικά πιο εύκολο πρόγραμμα με τρία εντός ματς, τα δύο εκ των οποίων με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Τα ίδια και ακόμα καλύτερα ισχύουν και για τον Πανιώνιο. Στον αντίποδα πολύ πιο δύσκολο είναι το πρόγραμμα για την Κέρκυρα που έχει να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και να παίξει εκτός με τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Όπως επίσης και για τον Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να πρέπει να κερδίσουν εντός έδρας ΠΑΟΚ και Άρη για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες. Ακόμα πιο άσχημα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΣ που θα παίξει εκτός με Ξάνθη, Λεβαδειακό (το εξ’ αναβολής), ΠΑΟΚ και ΟΦΗ και εντός με Εργοτέλη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Με βάση το πρόγραμμα και επαναλαμβάνοντας πως τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο, η Δόξα μόνο με θαύμα θα παραμείνει. Ο Εργοτέλης έτσι όπως τα κατάφερε τις τελευταίες αγωνιστικές κινδυνεύει πάρα πολύ, κάτι που ισχύει και για τους Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Λογικά (όσο μπορεί να υπάρξει λογική στο ποδόσφαιρο), ο Πανιώνιος θα σωθεί άνετα, ενώ για τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ, πολλά θα εξαρτηθούν από το μεταξύ τους ματς. Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, αν μπορέσει να πάρει το τρίποντο στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, θα κάνει άλμα και αν το πετύχει και με τον Άρη και πάλι στο Αγρίνιο θα έχει σωθεί σίγουρα!

ΥΓ: Επειδή μπορεί να βρεθούν κάποιοι που να σχολιάσουν την φωτογραφία, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να μειώσει τις ομάδες, απλά με ένα χιουμοριστικό τρόπο αναφερόμαστε στην μάχη για την ζωή-σωτηρία…

Πηγή: gazzetta.gr