Ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές και ανεπιθύμητους κηρύσσει τους πολιτικούς η Α ΕΛΜΕ

Είναι γνωστό ότι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας έχει δημιουργήσει πολλές παρενέργειες, μια εκ των οποίων είναι η κατάργηση στην πράξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα Λύκεια.

Για το λόγο αυτό, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προς τους σκληρά αγωνιζόμενους γονείς, το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, με απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της 13/03/2012, προτείνει τη δημιουργία τμημάτων ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας προς τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και χωρίς αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.
Η πρόταση συζητήθηκε στις ενημερωτικές συζητήσεις του Προεδρείου με τους γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής και στις συναντήσεις του Προεδρείου της Α ΕΛΜΕ με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, την Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας κ. Ζιαμπάρα, και την Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ. Σαμαρά και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και η στήριξη από την πλευρά τους.

Φυσικά για τις λεπτομέρειες υλοποίησης θα υπάρχει περαιτέρω συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και φυσικά με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας.

Απέναντι από τους ανεπιθύμητους πολιτικούς
Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε ανακοίνμωσή της αποφάσισε “να κηρύξει ανεπιθύμητους τους πολιτικούς που καταδίκασαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, και επέβαλαν ξένη κηδεμονία”. Και εξηγεί ότι είναι “ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη λογική τους και για το λόγο αυτό, στις παρελάσεις της Κυριακής 25ης Μαρτίου να είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την εξέδρα των επισήμων, σε σιωπηρή διαμαρτυρία, παλεύοντας για μια άλλη κοινωνία που θα σέβεται το παρελθόν της και θα δημιουργεί το μέλλον της στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της και χωρίς την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων”.