Πολλές σκοτούρες για το Θύμιο Σώκο

Πολλές σκοτούρες το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει στο κεφάλι του ο πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος…

Από τη μια ως γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, υποθέτουμε, πως θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινητοποίησεις των πολιτών του δήμου Αριστοτέλη κατά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός (της Κερατέας έγινε με ΜΑΤ και δακρυγόνα στα βουνά) . Μέρος αρνητικών σχολιών συγκεντρώνει και η απόφασή του για παραχώρηση κατά χρήση και κατά κυριότητα δημοσίου δάσους στην Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. σε χρόνο ρεκόρ λίγο πριν λήξει μάλιστα η τριήμερη προθεσμία του Δασαρχείου Αρναίας για άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές, αφού δεν υπήρχαν σχετικές αποφάσεις παραχώρησης του δάσους. Βέβαια στη Χαλκιδική οι πολίτες που αντιδρούν τα βάζουν περισσότερο με το δήμαρχο της περιοχής που δεν είναι άλλος από τον Πάχτα της τροπολογίας υπερ του Πόρτο Καράς και του Στέγκου… Τον Πάχτα που όπως λένε οι πασόκοι το 2004 έριξε το ΠΑΣΟΚ!

Από την άλλη ο Θ. Σώκος, υποθέτουμε, πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η οποία ισχυρίζεται πως το εξοχικό του σπίτι στο Μύτικα ηλεκτροδοτείται ως γεώτρηση, χωρίς τους συνήθεις φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως πχ το χαράτσι.

Ήδη πάντως και μετά από αυτές τις καταγγελίες -που έως τώρα δεν έχουν απαντηθεί- το φώς της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που φέρουν τον πρώην νομάρχη να μην έχει καταθέση αίτηση υποψηφιότητας στο ΠΑΣΟΚ…