Μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο την Παναξιώτισσα – Ντροπή για τη Ναυπακτία

Μια ανάσα μόλις από το Ναό της Παναγίας Παναξιώτισσας, ένα σύμβολο της Ναυπακτίας αλλά και ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, κάποιοι ασυνείδητοι έχουν βρει εύκολο τρόπο να ξεφορτώνονται μπάζα και σκουπίδια, καταστρέφοντας σταδιακά το πανέμορφο τοπίο.

“Είναι ντροπή για τη Ναυπακτία και κρίμα για το περιβάλλον” μας είπε ο παπα Γιάννης, εφημέριος του ναού, που λειτουργεί κάποιες συγκεκριμένες μέρες του έτους, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από όλη την περιοχή. Η Παναγία η Παναξιώτισσα βρίσκεται στο μέσο μιας ήρεμης δεντρόφυτης κοιλάδας, σε απόσταση περίπου 1.5χλμ βόρεια του χωριού Γαυρολίμνη. Η φύση πέριξ του ναού είναι γεναιόδωρη και αποτελέι ιδανικό σημείο για περίπατο και αναψυχή.
Από το ναό ξεικνά ένας χωμάτινος δρόμος ο οποίος, ύστερα από 15 λεπτα περπάτημα, φτάνει μέχρι τον Εύηνο, εκεί όπου παλαιότερα υπήρχε πρόβλεψη να γίνει γέφυρα που να ενώνει την περιοχή με τη Μακρυνεία.

Καθόλη τη διαδρομή, τα σημάδια από τη δράση των ασυνείδητων είναι εμφανή. Σε κάθε σημείο που ο δρόμος πλαταίνει λίγο, η άκρη του έχει χρησιμοποιηθεί για την… εκφόρτωση σκουπιδιών και μπάζων.Από τα… ευρήματα είναι εμφανές ότι πρόκειται για υλικά κατεδαφίσων, καθώς συναντά κανείς οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα σπίτι, πολλές φορές και άκρως επιβλαβή για το περιβάλλον αντικείμενα. Ανάμεσά τους και πολλά υλικά από κλαδέματα, που σε μερικές περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ως καμουφλάζ πάνω από τα μπάζα. Η έκταση της ρύπνασης είναι ήδη αρκετά μεγάλη, και αν οι αρμόδιες αρχές και κυρίως ο Δήμος Ναυπακτίας και το δασαρχείο δεν μερινήσουν άμεσα, το πρόβλημα θα επεκταθεί. Αλλά για να μη τα ρίχνουμε πάντα στους “αρμόδιους”, καλό θα είναι και η τοπική κοινωνία να λάβει τα μέτρα της. Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να μην έχει δει και να μην έχει ακούσει τίποτα για το έγκλημα….

Πηγή: nafpaktia.com