Κινητοποιούνται ξανά οι φορείς του Μεσολογγίου για το νοσοκομείο

Συγκέντρωση αύριο στις 11 στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θα πραγματοιποιήσει το συντονιστικό των φορέων της περιοχής του Μεσολογγίου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνεται πως “αρκετές οικογένειες ανέργων συμπολιτών μας είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές στο ταμείο τους, συνταξιούχοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Αυξάνεται η συμμετοχή για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις. Οι υγειονομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών και την απλήρωτη δουλειά. Αυξάνονται οι μετακινήσεις προσωπικού προς το Αγρίνιο και μεγαλώνουν η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε υλικά – φάρμακα.”

Μάλιστα το συντονιστικό των φορέων της περιοχής του Μεσολογγίου καλεί εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, “να συμπαραταχθούμε για να οργανώσουμε τον κοινό μας αγώνα. Να μην επιτρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.”

“Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ Η αδράνεια, η αποχή, ο εφησυχασμός είναι πλέον συνενοχή.
Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου” καταλήγει η ανακοίνωση.