600.000 ευρώ από την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των δήμων

Κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς Δήμους της Περιφέρειας για την ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στη Βόνιτσα και με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο. Για την ακρίβεια το κονδύλι θα κατανεμηθεί ισόρροπα, ανά 200.000 ευρώ στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και η διάθεσή του θα γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ, αφενός, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφ’ ετέρου των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Πατρέων, Αιγιαλείας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που διατηρούν κοινωνικές δομές, (διανομή τροφίμων, ρουχισμού, κοινωνικά παντοπωλεία κ.α.).

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν διατηρεί τη δυνατότητα να αναπτύξει δικές της δομές παρόμοιου χαρακτήρα και γι’ αυτό το λόγο επελέγη η λύση της χρηματοδότησης των Δήμων που έχουν σχετικές δραστηριότητες ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ανάλογης υποστήριξης και προς άλλους φορείς που εργάζονται για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.