Η Sky Express από Άκτιο σε δύο «άγονες» γραμμές

Σε τέσσερις εταιρείες τα αεροπορικά δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ανάδοχοι οι Aegean Airlines, Astra Airlines, Olympic Air και Sky Express

Υπέγραψε την Τετάρτη την απόφαση ανάθεσης των 24 «άγονων» αεροπορικών γραμμών στις Aegean Airlines, Astra Airlines, Olympic Air και Sky Express, ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, έπειτα από την πραγματοποίηση του σχετικού διαγωνισμού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τελικού προϋπολογισμού 148 εκατ. ευρώ.

Η «μερίδα του λέοντος» των δρομολογίων πέρασε στην Olympic Air (13 αερογραμμές), από πέντε έλαβαν οι Astra Airlines και Sky Express, ενώ η Aegean Airlines έλαβε μόνο μία.

Έτσι, «θωρακίζεται» η αεροπορική εξυπηρέτηση έως τον Μάρτιο του 2016. Οι λεπτομέρειες των αναδόχων θα ρυθμιστούν με λεπτομερείς συμβάσεις, ενώ η κατακύρωση του διαγωνισμού μεταβιβάζεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όσο αφορά το αεροδρόμιο του Ακτίου επιδοτήθηκε η Sky Express με 9,9 εκατ. ευρώ για τα δρομολόγιο Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος – Κύθηρα και με 3,9 εκατ. ευρώ για το δρομολόγιο Άκτιο – Σητεία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ (www.tovima.gr) – Αχιλλέας Χεκίμογλου