Μπαράζ συλλήψεων για κροτίδες και βεγγαλικά

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή κροτίδων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.Συνελήφθησαν τρια άτομα σε Καινούργιο, Χαλίκι και Σπολάιτα και δυο ακόμα καταστηματάρχες σε Μακρινού και το Αιτωλικό, για εμπορία και κατοχή κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.

Σημαντικότερη είναι η σύλληψη ενός 27χρονου στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών, κροτίδων και ναρκωτικών ουσιών.

Χθες (11-4-2012) το απόγευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες μετέβησαν σε αγρόκτημα στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, όπου ενήργησαν έρευνα σε δύο στάβλους του 27χρονου στους οποίους βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
-Ένα μονόκαννο τυφέκιο.
-Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο.
-2571 κροτίδες.
-Δέκα κουτιά που περιείχαν πυρίτιδα συνολικού βάρους 2678 γραμμαρίων.
-Έντεκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
-Μία συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 7,1 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Ακόμη συνελήφθη χθες (11/4/2012) το πρωί, στη Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 59 ετών που στο mini market του βρβρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5418 κροτίδες και 217 παιδικά αθύρματα. Χθες αργά το απόγευμα, στο Αιτωλικό συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 62 ετών που στο παντοπωλείο του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2520 παιδικά αθύρματα.Ακόμη μια 40χρονη στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, καθώς σε έλεγχο που ενήργησαν σε κατάστημα πώλησης κατεψυγμένων προϊόντων βρήκαν και κατέσχεσαν 2550 παιδικά αθύρματα.

Τέλος ένας 55χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Σπολάιτα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, που ενήργησαν έλεγχο στο περίπτερό του όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 160 παιδικά αθύρματα. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 55χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2500 κροτίδες, άλλα 60 παιδικά αθύρματα και ένα καπνογόνο.