Δεν το βάζουν κάτω στον Παναιτωλικό!

Τον αγώνα του κατά την απόφαση για τις αδειοδοτήσεις συνεχίζει ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και η SportDay αποκαλύπτει τι αναφέρει η προσφυγή του.

Αρχικά οι Αγρινιώτες εξιστορούν το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας πως υπήρξε αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος και της απόφασης για υποβιβασμό όποιας ομάδας δεν παίρνει άδεια. Μάλιστα, τονίζουν πως δεν γίνεται να παρθούν τέτοιες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά να αφορούν τη μεθεπόμενη. Στη συνέχεια, αναλύουν τους λόγους της προσφυγής.

Αυτοί είναι «παράβαση του άρθρου 101Δ παρ.2 Ν. 2725/1999», «παράβαση νόμου ως προς τις συνέπειες μη πλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης» και «παράβαση νόμου ως προς τον χρόνο έκδοσης της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας». Αμέσως μετά αναφέρουν: «Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας σε βάρος κάθε μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως είναι πιθανό να γίνουν και προσφυγές στα δικαστήρια κατά φυσικών προσώπων.

Εκείνο που ζητάει ο Παναιτωλικός είναι δύο πράγματα:
1) Να άρει την έγκριση των εισηγήσεων της Σούπερ Λίγκας σε ό,τι αφορά το σύστημα αδειοδότησης και τη συμμετοχή ομάδων στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2012-13, όπως αυτές ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση στις 22/03/2012.
2) Να συμμορφωθεί με τα οριζόμενα στις διατάξεις του αθλητικού νόμου και των διεθνών κανονισμών για τα κριτήρια αδειοδότησης των ΠΑΕ και τις συνέπειες μη τήρησης αυτών, χωρίς να κάνει δεκτή την παράνομη τροποποίηση του άρθρου 10 της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

πηγή : sport-fm.gr