Η ΔΕΥΑ Αγρινίου έκοψε το νερό σε δημότη πριν λήξει ο λογαριασμός του !

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η ΔΕΥΑ Αγρινίου έκοψε το νερό σε δημότη πριν λήξει ο λογαριασμός του ! Συγκεκριμένα η παροχή του νερού κόπηκε την Πέμπτη 19/4 μια ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού! Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται στο ύψος των 105,77 Ευρώ! Μάλιστα πρόκειται για δημότη που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς είναι άνεργος. Ο συγκεκριμένος κάτοικος του προχώρησε την ίδια μέρα 19/4 στην υποβολή μήνυσης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου κατά Προέδρου της ΔΕΥΑΑ Γεωργίου Ζαμπάρα και υπαλλήλου της ΔΕΥΑΑ για παράβαση καθήκοντος.

Το θέμα έφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ο Δημήτρης Σταμάτης ζητώντας εξηγήσεις από την δημοτική αρχή και σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η ΔΕΥΑ να κόβει το νερό νωρίτερα απο τη λήξη του λογαριασμού. Η απάντηση του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού ήταν πως το θέμα θα εξεταστεί καθώς δεν είχε περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Πρόσθεσε όμως πως έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΥΑΑ να μην κόβει το νερό για λογαριασμούς κάτω των 100ευρώ και να εξετάζονται κατά περίπτωση οι λογαριασμοί άνω των 100ευρώ ώστε να επιδεικνεύεται και σε αυτές τις περιπτώσεις λίγη περισσότερη ανοχή. Πρόσθεσε ακόμα πως για την υπόθεση των απλήρωτων λογαριασμών η ΔΕΥΑΑ έχει λάβει εξώδικά από ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς ενοικιαστών.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη υπόθεση που η παροχή του νερού κόπηκε νωρίτερα από τη λήξη του λογαριασμού φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο μέγαλο -όντως- λάθος (και όχι κάποια πρόθεση) από την πλευρά της ΔΕΥΑΑ! Ωστόσο στο περιστατικό αυτό πέρα από το λάθος της ΔΕΥΑΑ υπάρχει σύμφωνα με την καταγγελία του δημότη και απρεπή συμπεριφορά εις βάρος του από υπάλληλο της ΔΕΥΑΑ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει οιυπέυθυνοι να δείχνουν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, αλλά και να αναλαμβάνονται οι ευθύνες ακόμη και όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά λάθη…