Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Βόνιτσα στις 12 Μαΐου

Από τις 10 έως τις 17 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και συγκεκριμένα η Βόνιτσα. Στις 12 Μαΐου όπως λέει η διαδρομή η φλόγα θα διασχίσει την όμορφη πόλη μας στέλνοντας σε όλους το μήνυμα του ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Η φλόγα θα συνεχίσει μετά το ταξίδι σε 5 ηπείρους καταλήγοντας στο Λονδίνο όπου και θα σημάνει την έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.
Είναι τιμή όμως και για τον τόπο μας που 3 συντοπίτες μας, όλοι τους σημαντικοί αθλητές, θα μεταφέρουν την φλόγα ως λαμπαδηδρόμοι. Ο λόγος για τους Πάτση Ανδρέα, Ντάρδη Βασιλική και Μπακοχρήστο Δημήτριο .

Ο Ανδρέας είναι δρομέας μεγάλων και πολύ μεγάλων αποστάσεων και ένας από τους λίγους δρομείς παγκοσμίως που τερμάτισαν το αγώνα ‘Σπάρταθλον’ 245,3 χιλιομέτρων και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία.Η Βάσω είναι Δευτεραθλήτρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ελλάδος στο taekwon-do γυναικών. Και τέλος ο Δημήτρης είναι Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην άρση βαρών σε πάγκο και κάτοχος που Πανελληνίου ρεκόρ στα 56 κιλά ανδρών με επίδοση 119 κιλά.

πηγή : e-vonitsa.blogspot.com