Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της AΝΤΑΡΣΥΑ στο Αγρίνιο [video]

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η παρουσίαση και η συνέντευξη τύπου των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημαρχείο Αγρίνιου. Τα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλοντας να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα περιέγραψαν τη τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία σημειώνοντας ότι “γίναμε μετανάστες στη χώρα μας” και προτάσσοντας το πολιτικό μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “εξέγερση απέναντι στην εξουσία με ρίξη και ανατροπή των δεσμών της χώρας με την ΕΕ – Ευρωζώνη και το Μνημόνιο”.

Το στέλεχος του κόμματος Στέλιος Μερμήγκης που έκναε την παρουσίαση των υποψηφίων σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείται από ανθρώπους της δουλειάς και του καθημερινού αγώνα και όχι από ηχηρά ονόματα. «Το καράβι μπάζει νερά εδώ και πολλά χρόνια αλλά η ελληνική κοινωνιά είχε δεχθεί να είναι σε μια αφασία. Γι ‘ αυτό χρειάζεται ρίξη με τα κόμματα που μας έφεραν εδώ και υποτιμούν τον ελληνικό λαό ποντάροντας στην αμνησία του» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι βασικότερες θέσεις του κόμματος που είναι η καταγγελία του Μνημονίου, η μονομερής διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους και η έξοδο της χώρας από ΕΕ και Ευρωζώνη.

Όπως τόνισαν οι παριστάμενοι υποψήφιοι κ.κ, Κοκκινοβασίλης, Αυζώτης και Παππάς, δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τα αριστερά κόμματα του κοινοβουλίου καθώς υπάρχουν διαμετρικές αντιθεσεις. Ακόμη τονίστηκε πως η αποχή συμβάλλει στη ενδυνάμωση των μεγάλων κομμάτων και απηυθυναν κάλεσμα συμμετοχής στους νέους που να ψηφίσουν γιατί “αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα”. Σε ερώτηση για το ποιο μπορεί να είναι το βιοτικό επίπεδο και το ύψος των αμοιβών σε περίπτωση που σύμφωνα με όσα επιδιώκει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η Ελλάδα βγεί από την ΕΕ και την Εΰρωζώνη, η απάντηση ήταν ότι για ένα εύλογο διάστημα τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή της κοινωνίας στο αλλάξει το αξιακό σύτημα και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Ακόμη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το ψηφοδέλτιο του νομού αποτελούν οι:
Αρσένης Γεώργιος, Αγρότης
Αυζώτης Νικόλαος, Εμπορικός Αντιπρόσωπος
Θανασούλας Δημήτρης, Τραπεζοϋπάλληλος
Κάπα Αργυρώ, Ιατρός
Καραθανάσης Λάμπρος, Οικοδόμος
Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης, Οικοδόμος
Λιάγκος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός
Παππάς Βασίλης, Φυσικός
Σαλούρος Δημήτρης, Ηλεκτρονικός Μηχανικός
Τσιακανίκας Σοφοκλής, Φαρμακοϋπάλληλος
Τσουκαλάς Λεωνίδας, Υδραυλικός.