Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο!

Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό, ολοκληρώθηκε άδοξα με την άμεση επιστροφή στην Football League. Η πρεμιέρα, οι μουρμούρες, η εκπληκτική εκκίνηση, οι αλλαγές του κλίματος και των προπονητών και το τρένο… που χάθηκε στην ανασκόπηση του sport-fm.gr.

Το όνειρο αρχίζει…
Ο Παναιτωλικός περνάει νικηφόρα από την έδρα του Εθνικού και είναι αγκαλιά με την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, ύστερα από 33 χρόνια. Η νίκη στην απλά την «κλειδώνει» και οι Αγρινιώτες αρχίζουν να ζουν το όνειρό τους.

Το καλοκαίρι που ακολουθεί είναι θερμό. Ο Παναιτωλικός κάνει καλές μεταγραφικές κινήσεις με κορυφαία την έλευση του Άγγελου Χαριστέα, ενώ παράλληλα κρατάει τον κορμό που τον έφερε στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας.

Η πρώτη προπόνηση φέρνει 700 άτομα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενώ ο Φώτης Κωστούλας στις δηλώσεις τονίζει πως η ομάδα δεν έχει… ταβάνι. Παράλληλα τα εισιτήρια διαρκείας φεύγουν συνεχώς την στιγμή που το… «Κλουβί» αλλάζει μορφή.

Καθυστέρηση στις μεταγραφές ή τακτική;
Οι πρώτες γκρίνιες έρχονται για καθυστέρηση στις μεταγραφές και η ευθύνη, από τον κόσμο, πέφτει στον Μάκη Μπελεβώνη. Οι Αγρινιώτες πάνε για «μεγάλες» μεταγραφές τύπου Μπαρμπόσα και Τσιμποντά, όμως τελικά θα αρκεστεί σε άλλους τύπου Μπαμόγκο και Μεζάκ, προκαλώντας απογοήτευση (μικρή για να λέμε την αλήθεια) στον κόσμο. Από την πλευρά της η διοίκηση υποστηρίζει πως έχει γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή παικτών.

Εξαιρετική εκκίνηση
Η σεζόν ξεκινάει ονειρεμένα για τον Παναιτωλικό και τον Μπάμπη Τεννέ. Η ομάδα αποδίδει εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, οι Θεοδωρίδης, Χαριστέας και Καμαρά έχουν πάρει την ομάδα στις πλάτες τους και την οδηγούν με ασφάλεια, τόσα στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μάλιστα οι δύο πρώτοι χτυπούν την πόρτα της Εθνικής ομάδας και καλούνται από τον Φερνάντο Σάντος.

Άπαντες έχουν αρχίσει να μιλούν για βέβαιη παραμονή στην κατηγορία, ενώ κάποιοι άλλοι δειλά, δειλά κάνουν λόγο και για έξοδο στην Ευρώπη, μέσω των πλέι οφ.

Το κλίμα αλλάζει…
Μετά από όλα αυτά έρχεται και η…κοιλιά στην απόδοση. Το πρόγραμμα δεν τον ευνοεί καθόλου και ο Παναιτωλικός αρχίζει να κάνει κάποιες ήττες, όμως το κυριότερο είναι πως δεν… «τσουλάει». Οι γκρίνιες κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, ενώ η μπάλα παίρνει και τους Θεοδωρίδη και Χαριστέα, οι οποίοι δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες της καριέρας τους.

Η γκρίνια φέρνει… αλλαγές
Το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας είναι το τελευταίο του Μπάμπη Τεννέ στον Παναιτωλικό. Ο έμπειρος τεχνικός αφήνει την ομάδα και στον πάγκο της κάθεται πλέον, ο Τάκης Λεμονής. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου φτάνει στο Αγρίνιο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να βοηθήσει στο να αλλάξει αγωνιστικό προφίλ η ομάδα του.

Δεν τα κατάφερε ούτε αυτός!
Τα παιχνίδια περνούν, όμως ο Παναιτωλικός δεν αλλάζει τίποτα στην εμφάνισή του. Οι ήττες συνεχίζουν, ενώ γίνονται και δύο διαλείμματα με Ξάνθη και Εργοτέλη για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή. Η ισοφάριση από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε της αναμέτρησης μαχαιρώνει την ομάδα του Αγρινίου, ενώ παράλληλα οι επόμενες αγωνιστικές δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Τάκης Λεμονής φεύγει και η κόντρα του με την διοίκηση ξεκινάει. Ο Γιάννης Νταλακούρας καταφθάνει και με το καλημέρα ρίχνει… πεντάρα στον Άρη. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό βάζει την ταφόπλακα στον Παναιτωλικό και τον στέλνει και πάλι πίσω, έχοντας όμως πολύτιμες εμπειρίες από μια… πειραματική χρονιά.

Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχει τελειώσει για την ομάδα του Φώτη Κωστούλα. Η Football League θα αποτελέσει τον δρόμο για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για το πιο δυνατός κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, για το πιο έμπειρος όμως, είναι σίγουρο…

πηγή : sport-fm / Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ