Καστανίδης από το Αγρίνιο : Να μην εκβιαστεί για τρίτη φορά η χώρα [video]

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας . Χάρης Κατσανίδης και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο δημαρχείο Αγρινίου. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Παύλο Μοσχολιό και με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδα Υφαντή καθώς ο πρώην υπουργός αποιλαμβάνει την εκτίμηση του δικηγορικού κόσμου του Αγρινίου εξαίτιας για του καθοριστικού ρόλου στην ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.

Ο Χ. Καστανίδης χαρακτήρισε τις εκλογές που έρχονται τις πιο κρίσιμες για τη χώρα και κατηγόρησε όσους συνέπραξαν στο Μνημόνιο2 με αποτέλεσμα να χαθούν 7,5 δις από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ενώ τον Ιούνιο θα έρθουν μέτρα 11,5 δις. Ακόμη σημείωσε πως το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων έφτασε τα 9,1 δις με κίνδυνο να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις.

Ακόμη ο Χάρης Καστανίδης χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” τα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το δεύτερο μνημόνιο. «Εάν το δημοψήφισμα τελικά γίνονταν, δεν θα είχαμε το δεύτερο μνημόνιο. Βρέθηκαν όμως 10 – 12 βουλευτές που κούνησαν το δάχτυλο στο τότε πρωθυπουργό. Είναι συγκεκριμένοι βουλευτες που τώρα είναι οι στυλοβάτες της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Και έφερε ως παράδειγμα για σύγκριση την Ιρλανδία που έκανε δημοψήφισμα. Τόνισε ακόμη ότι η χώρα εκβιάστηκε δυο φορές, μια με το δημοψήφισμα και μια με την κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν πρέπει να επιτρέψει και τρίτη. Επίσης ανέφερε πως με το 2ο Μνημόνιο η Ελλάδα παραιτήθηκε από την ασυλία της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αναγκαστική κατάσχεση υπερ των δανειστών η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία.

Τέλος ο Χ. Καστανίδης παρουσίασε την πρόταση της Κοινωνικής Συμφωνίας για τα εθνικά ισοδύναμα λέγοντας ότι την ώρα που οι συντάξεις κόβονται για 350εκ. ευρώ 1,5 δις το χρόνο δίνει το δημόσιο μόνο για ενοίκια, ενώ έχει άδειους ιδιόκτητους χώρους.