Παραιτήθηκαν επειδή επανέφεραν τον Τζωρτζόπουλο

Τα μέλη του Δ.Σ.του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου και Μαρία Αθανασιάδη Δημάκη, με ανακοίνωση τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να παραιτηθούν από το ΔΣ του συλλόγου. Ο λόγος είναι ότι σε ΔΣ που απουσίαζαν ορίστηκε ως μέλος συμβοπυλευτικής επιτροπής ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τζωρτζόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στις 17-2-2012 στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Σ.Α αποφασίστηκε η συγκρότηση της συμβουλευτικής επιτροπής, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συνέπεσε να απουσιάζουμε και τα δύο μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εμπόρων. Με δεδομένο, βάσει καταστατικού, οτι η απόφαση για τη συγκρότησή της πρέπει να είναι ομόφωνη προτάθηκαν συνάδελφοι και αποφασίστηκε μεταξύ και των άλλων συναδέλφων και η συμμετοχή του πρώην προέδρου του συλλόγου.
Εμείς είχαμε διατυπώσει την αντίθεσή μας για τη συμμετοχή του και αυτό γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε με νυν ή πρώην συναδέλφους που έχουν αναφερθεί πριν ένα χρόνο, παραμονής των εκλογών του Ε.Σ.Α, με ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς εις βάρος παλαιών κυρίων συναδέλφων, μελών επί πολλά χρόνια στο Δ.Σ του Ε.Σ.Α, και υποψηφίων τότε της Ανεξάρτητης Κίνησης Εμπόρων.
Είναι πλέον φανερό ότι η πλειοψηφία του σημερινού Δ.Σ βρήκε στο συγκεκριμένο συμβούλιο τη κατάλληλη ευκαιρία λόγω της απουσίας μας, να αποφασίσει την συμμετοχή του πρώην προέδρου στη συμβουλευτική επιτροπή.
Απο τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση σε επόμενο συμβούλιο, εμείς διατυπώσαμε την αντίθεσή μας, αναφέροντας για άλλη μια φορά τους λόγους, δηλώσαμε δε στο Δ.Σ ότι πλέον δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτό και γι΄ αυτό τον λόγο παραιτούμαστε από το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ-ΔΗΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ