«Πληρώνω να φύγω από τον Παναιτωλικό»

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Φώτης Κωστούλας επισήμανε πως για τον ίδιο το κεφάλαιο Παναιτωλικός έκλεισε τονίζοντας πως «το τελευταίο μου ευρώ μπήκε ήδη» και κάλεσε τους υποψηφίους αγοραστές! Όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα τον θεωρεί ή τον θεωρούσε τουλάχιστον μέχρι πριν μερικούς μήνες ως πρόεδρο-πρότυπο. Άλλοι είπαν ότι είναι καλός όχι όμως για την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ξενερωμένος.

Μπορεί να έχει δαπανήσει κατά δήλωση του περισσότερα από 10 εκ. ευρώ για τον Παναιτωλικό αλλά τώρα… πληρώνει για να απαλλαχτεί από τον προεδρικό θώκο. «Ακόμη κι αύριο φεύγω» τονίζει και προσθέτει πως «δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει. Αν είναι Έλληνας ή Αλβανός, μαύρος ή λευκός».

Σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί ο Φώτης Κωστούλας έβγαλε ακόμη και… οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από μερίδα των φίλων του Παναιτωλικού οι συνεργάτες του και τόνισε πως είναι ο βασικός λόγος που κλείνει… το κεφάλαιο αυτό για τον ίδιο! Μάλιστα ανέφερε ότι μετάνιωσε που πριν από 7 χρόνια ασχολήθηκε με την ομάδα του Αγρινίου και γενικότερα με τον χώρο του ποδοσφαίρου!

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν έχει πρόβλημα να περιμένει μερικούς μήνες ακόμη για τον… διάδοχο του, αλλά κατέστησε σαφές πως η… κάνουλα με τα ευρώ έκλεισε δείχνοντας και τον τρόπο που θα σχεδιαστεί ο Παναιτωλικός της νέας περιόδου. Είτε αυτός είναι στην Football League, είτε υπάρξει ανατροπή στο θέμα της προσφυγής και παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα!

Ο πρόεδρος του Αγρινιώτικου συλλόγου για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του στην Football League, μίλησε για τα πάντα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΧΕΛΩΟΣ TV «Στα γήπεδα» με τον Χρήστο Στούμπο και… ανακρίθηκε για περίπου 2.5 ώρες από τους δημοσιογράφους Γιάννη Μπακέλα και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Το gazzetta.gr σας μεταφέρει τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Φώτη Κωστούλα!

Για το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ: «Ξέρω ότι γράφτηκε ότι είναι ένα ακόμη τρικ του Κωστούλα για να θολώσει τα νερά. Πάλι δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να δει αν είναι έτσι ή όχι. Μόνο ο κόσμος με ρωτάει στον δρόμο. Δεν είχα διαβάσει καν την ανακοίνωση των φιλάθλων και έτυχε να κάνω την επόμενη ημέρα αυτή την δήλωση.

Ήρθε ένας δημοσιογράφος για να κάνει συνέντευξη στον Μπελεβώνη με είδε μου είπε τι έγραφαν οι οργανωμένοι και του είπα ότι ίσως δεν κάνω εγώ και πως ήρθε η ώρα να φύγω. Μου λέει να το γράψω και του λέω να το γράψεις! Θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως είχα πει μερικούς μήνες πριν στον Τεννέ «σώσε την ομάδα γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Εγώ θα φύγω το καλοκαίρι και δεν θέλω να αφήσω την ομάδα στην Β’ εθνική». Μου λέει «είσαι τρελός; Τι λες τώρα». Αλλά εγώ το σκέφτηκα από τότε.

Την απόφαση να μην γυρίσω πίσω να δω τον Παναιτωλικό την πήρα μετά από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό όταν η κερκίδα έβριζε εν χορώ τον καλύτερο συνεργάτη και φίλο μου. Τότε είπα ότι τέλειωσε στην καρδιά μου αυτό που λέγεται πρόεδρος του Παναιτωλικού.Το ξενέρωμα ήταν μεγάλο για μένα.

Δεν κατάφερα να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο όσο κι αν προσπάθησα. Αηδίασα. Δεν το πέτυχα. Δεν γίνεται από την μια να προσπαθώ να πετύχω κάτι για την ομάδα και την πόλη και από την άλλη να τα ακούω. Και δεν γίνεται να μου λένε ότι δεν τα λέμε για σένα. Χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο δεν υπάρχει εδώ. Για μένα έκλεισε ο κύκλος του Παναιτωλικού. Κλείνω 7 χρόνια.

Δεν έχω κάτι άλλο να δώσω και δεν έχω να δώσω κι άλλα χρήματα. Έχω μετανιώσει που έδωσα πολλές ώρες εργασίας, έδωσα και προσωπικό χρόνο. Ήρθα στην Ελλάδα συνταξιούχος και δουλεύω 10 ώρες την ημέρα. Εισπράττω όχι στο σύνολο αλλά σε μεγάλο βαθμό μεγάλη αγνωμοσύνη. Αν αύριο βρεθεί αγοραστής θα την δώσω να φύγω. Δεν υπάρχει όρεξη πλέον. Δεν με νοιάζει τίποτα πια. Δεν με νοιάζει καν η κριτική. Ας γραφτεί οτιδήποτε.

Ξενέρωσα τόσο πολύ με όλο αυτό το σύστημα του «φιλάθλου ξερόλα» που δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Τον χρόνο από τώρα μέχρι να την πάρει κάποιος άλλος την ομάδα τον θεωρώ χαμένο χρόνο. Για το καλό του Παναιτωλικού και το δικό μου εύχομαι να γίνει σύντομα. Η ομάδα έχει κόσμο, είναι καθαρή, έχει γήπεδο, δεν χρωστάει, έχει δυναμική και στην Β’ εθνική.

Όποιος μπει δεν χρειάζεται να βάλει πολλά. Εγώ θα απαλλαγώ με κάθε τρόπο από τον Παναιτωλικό. Μπορεί να πληρώσω κιόλας για να δώσω τον Παναιτωλικό. Εγώ περιμένω προτάσεις και ξέρω ότι θα βρεθούν κάποιοι να τον πάρουν. Αν είχα τον κόσμο δίπλα και στα καλά και στα άσχημα ίσως τα ξεπερνούσα αλλά δεν τον έχω.

Δεν μπορεί να δίνω κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια και να απολογούμαι στον καθένα που έχει λάθος άποψη και την λέει με υβριστικό τρόπο. Μου πήρε 7 χρόνια να καταλάβω ότι εγώ δεν κάνω για τον χώρο αυτό».

Για το αν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές: «Κάποιοι που δεν ήταν εξ αρχής σοβαροί και τους απομόνωσα. Το πωλητήριο βγήκε και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος. Ακόμη κι αν χρειαστεί το Πρωτοδικείο ή να περάσουν κάποιοι μήνες εγώ δεν βάζω άλλα λεφτά στον Παναιτωλικό. Το τελευταίο μου ευρώ μπήκε. Το μπάτζετ θα είναι το πολύ 100.000 ευρώ για να λειτουργήσουν όλα. Και μέχρι τον Οκτώβριο να μείνω εγώ λεφτά δεν βάζω. Ακόμη κι αν δικαιωθεί η ομάδα στην προσφυγή της εγώ τελείωσα».

Για το Emileon και αν θα μπορεί σε περίπτωση πώλησης της ΠΑΕ να κάνει προπονήσεις η ομάδα εκεί: «Πλέον είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Για το προφίλ του νέου αγοραστή:
«Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Παλιότερα με ενδιέφερε. Τώρα όχι αν είναι άντρας, γυναίκα, άσπρος, μαύρος. Αλβανός ή Έλληνας. Δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί να έχει τα κότσια. Ας εμφανιστεί οποιοσδήποτε. Δεν θα τον κρίνω. Ας τους κρίνετε εσείς. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι ωραίο να το βλέπω από την τηλεόραση».

«Έλεγαν μπράβο για το ρόστερ»

Για το αν με το ρόστερ που είχε η ομάδα θα μπορούσε να μείνει στην κατηγορία και τι άλλαξε μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου: «Για το αν είχαμε καλό ρόστερ το είχαν πει όλοι και φάνηκε μέχρι το Γενάρη. Περιμέναμε κι από τότε καλύτερα αποτελέσματα στην συνέχεια. Κάθε φορά που κάναμε μια μεταγραφή το καλοκαίρι παίρναμε τα καλύτερα σχόλια και από δημοσιογράφους και από φιλάθλους. Όλοι έλεγαν μπράβο.

Όταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα δεν υπήρχαν κάποιοι που να αμφισβητήσουν ότι μπορούσαμε να μέναμε στην κατηγορία και με κάποια άνεση. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν μια καλή εικόνα και πήραμε αποτελέσματα τόσο στο Αγρίνιο όσο και εκτός έδρας. Πάντα υπήρχαν και αντίθετες απόψεις, αλλά σε γενικές γραμμές λέγαμε όλοι ότι υπάρχει ένα καλό ρόστερ. Πλέον όλη η κριτική στηρίζεται στο αποτέλεσμα»

Για το γεγονός ότι πήραν μέρος στην προετοιμασία παίκτες που δεν ήταν στο πλάνο και στην συνέχεια αποκτήθηκαν άλλοι (σ.σ τέθηκε ως παράδειγμα ο Γκόλιας): «Στην προετοιμασία όσοι συμμετέχουν είναι όλοι στα πλάνα. Ο προπονητής βλέπει τα πλάνα του, βλέπει ότι έχει μόνο τον Γκόλια και παίρνει και έναν άλλο παίκτη για να έχει και μια λύση που αν είναι καλύτερη θα παίζει αυτός»

Για τις μεταγραφές Ντολεζάι-Μητρόπουλο που έγιναν στο φινάλε:
«Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ποντάραμε σε αυτό. Ήμασταν σε επαφή με παίκτες. Ακόμη και με τον Ζαραδούκα είχαμε συμβόλαιο και μάλιστα όταν ήταν ακόμη στον Βόλο κάτι που απαγορεύεται.

Θα ήταν και μια καλή μεταγραφή για τον Παναιτωλικό! Αλλά τι να κάνουμε όταν του κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός και με περισσότερα χρήματα; Τι να πεις σε ένα παιδί 21 χρονών; Να το τιμωρήσεις και να το αφήσεις στον πάγκο; Δεν μπορείς».

Για το αν έγινε καλή διαχείριση των πολλών χρημάτων που δόθηκαν στον μεταγραφικό τομέα:
«Παίρναμε παίκτες και συγχρόνως έκαναν μεταγραφές και οι άλλες ομάδες. Βλέπαμε τι αγόραζαν οι άλλοι και προσπαθούσαμε να πάρουμε καλύτερους αλλά όχι πολύ ακριβούς. Δεν είναι το χρήμα που βγάζει πρωταθλητές ή που σώζει τις κατηγορίες.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Στα Γιάννενα ο προπονητής είχε βοήθεια από την Παναγιά, στην Λιβαδειά ο κύριος Κομπότης είχε βοήθεια από έναν άλλο… Άγιο άλλου χρώματος».

«Ξέρουμε πως λειτουργεί το παρασκήνιο»
Για το πως ο Παναιτωλικός είχε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο: «Το ξέρουμε εδώ και 7 χρόνια πως λειτουργεί. Αλλά τι προετοιμασία να κάνουμε; Απλά εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες καλύτερους από την Δόξα, τον Λεβαδειακό, τα Γιάννενα, τον ΟΦΗ. Αν αναλύσουμε ατομικά το ρόστερ πήραμε καλύτερους παίκτες.

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα να σταθεί καλά στο γήπεδο. Τον τελικό λόγο έχει πάντα ο προπονητής που καμιά φορά μπορεί να ζητάει και παίκτες που είναι πιο ακριβοί και καμιά φορά εκεί ξεφεύγει το μπάτζετ».

Για το αν περνούσε η γνώμη του Τεννέ στα μεταγραφικά: «Δεν έχει μπει στον Παναιτωλικό παίκτης χωρίς να έχει την έγκριση του προπονητή. Όχι μόνο του Τεννέ. Οποιουδήποτε. Ο Τεννές ήταν συνεργάσιμος, αλλά δεν έκανε υποχωρήσεις. Οι προπονητές συνήθως απαιτούν και λίγο τον νοιάζει αν ο Κωστούλας χάσει λεφτά. Ο δικός μου καυγάς με τους προπονητές είναι πάντα ότι αφού έχουμε 2 επιλογές γιατί δεν διαλέγεις τον φτηνότερο».

Για το αν είχε η διοίκηση αντανακλαστικά να αντιδράσει στο κρίσιμο δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος που άρχισε ο κατήφορος: «Σε αυτή την χρονική στιγμή που η ομάδα τρέχει η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ή κάνει μεταγραφές ή αλλάζει τον προπονητή. Το δεύτερο δεν το έκανα. Καλώς ή καλώς. Ας με κρίνει ο καθένας.

Για παίκτες κάναμε προσπάθειες και ακόμη μια οικονομική υπέρβαση. Δεν είναι η καλύτερη εποχή για μεταγραφές! Κάναμε κάτι σαν διοίκηση. Άλλο αν βγήκαν ή αν όχι στο γήπεδο. Πήραμε παίκτες με ποιότητα όπως ο Ακαλέ και ο Ονουάτσι και όλοι έλεγαν θα βάζει τα γκολ όλα και δεν έβαλε κανένα. Ο Φερνάντες στο τέλος αποδείχθηκε μια καλή επιλογή

Για την απομάκρυνση Τεννέ:
«Δεν τον έδιωξα τον Τεννέ. Το είπα με κάθε τρόπο. Τον παρακαλούσα να μείνει. Μου είπε δεν αντέχω άλλο την πίεση και μου είπε φεύγω να πάρει η ομάδα 2-3 παιχνίδια για να σωθεί. Δεν μπορώ να κάνω καν προπόνηση. Έχω αδειάσει μου έλεγε. Τι να έκανα εγώ;»

Για τον αν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς στα αποδυτήρια:
«Κάποιος παίκτης της ομάδας με έπιασε και μου είπε. Εγώ ήμουν και σε άλλη ομάδα και εκεί έμπαινε μέσα ο πρόεδρος και γινόταν της πουτ…ας. Εγώ του είπα εγώ δεν το κάνω. Ας έρθει άλλος. Εγώ δεν είμαι τέτοιος πρόεδρος. Να φύγω αν θέλετε τέτοια».

«Να μην μπει στο λεωφορείο ο Λεμονής»
Γιατί έβγαλε την δήλωση για τον Λεμονή: «Το όνομα και μόνο του Λεμονή με κάνει να νιώθω άσχημα. Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες των τελευταίων χρόνων. Ήταν κακός, ανεπαρκής, κουβέντα για την κουβέντα. Δεν έκανε. Τι να πω; Για τις αλλαγές των θέσεων; Για τις τοποθετήσεις; Στον ΟΦΗ χάναμε και άλλαξε παίκτη στο 89′!

Έδειξε ότι δεν είχε τίποτα να δώσει. Αυτό μπορούσε αυτό έδωσε. Το μεγάλο λάθος που έκανα ήταν ότι τον πήρα τον Λεμονή. Είπα καλά λόγια στην παρουσίαση γιατί έτσι έπρεπε και δεν άκουσα όσους έλεγαν μακριά.

Το δεύτερο λάθος είναι το ματς με την ΑΕΚ. Το είδα στην τηλεόραση και άργησα να πάρω μετά την λήξη τηλέφωνο τον Μπελεβώνη και να του πω πες στον Λεμονή να μην μπει στο λεωφορείο να γυρίσει στο Αγρίνιο. Αυτό ήταν το λάθος μου. Το κεφάλαιο Λεμονής έκλεισε για μένα».

Για την μεταγραφή Ακαλέ:
«Ξέραμε για τον Ακαλέ ότι δεν ήταν έτοιμος. Το είδαμε στο βίντεο. Πήραμε το ρίσκο και είπαμε πως σε δύο παιχνίδια να μας δώσει το 50% από την μπάλα που ξέρει δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Ας τα πάρει τα λεφτά του».

«Δεν διασταυρώνουν και γράφουν παπαριές»

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Ψάχναμε για την θέση του Κουτρουμάνου αλλά δεν βρήκαμε. Συνεχώς ψάχναμε. Όλες οι κουβέντες που κάναμε με τον Τεννές ήταν να πάρουμε παίκτη στην θέση του Κουτρουμάνου. Είπαμε αν βρούμε ένα καλό στόπερ αλλά δεν βρήκαμε και τουλάχιστον πήραμε επιθετικού να βάζουμε γκολ. Να ενισχυθούμε μπροστά. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μεταγραφές τον Γενάρη αλλά τις κάναμε και ότι βγει».

Τι λάθη έκανε η διοίκηση και η ομάδα υποβιβάστηκε: «Γιατί πρέπει να έχουμε φταίξει; Πείτε μου που έχω φταίξει. Να μου πείτε έκανες 1-2-3 λάθη. Υπάρχουν 2-3 δημοσιογράφοι που θεωρούν λάθος ότι έχει κάνει η διοίκηση. Κυρίως έχουν στοχοποιήσει τον Μπελεβώνη που δουλεύει πολύ και τον χτυπάνε. Καρφώθηκε στο μυαλό κάτι που δεν είναι σωστό και βγάζαμε σενάρια και συμπεράσματα!

Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι καταλογίζουν τόσα σε μένα και τους συνεργάτες μου και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο να κάνουν μια διασταύρωση. Μέχρι ότι χτίζω πύργο στην Αίγινα γράφουν όταν έχω ένα απλό σπίτι που δεν μπορώ να το φτιάξω γιατί δεν βρίσκω μαστόρους. Γράφουν τόσες σελίδες χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα. Όταν δεν διασταυρώνουν και γράφουν είναι όλα παπαριές».

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Μου έλεγαν όλοι όμορφα λόγια για να πάρω διάφορα πρόσωπα για τεχνικό διευθυντή! Τι κάνει ένας τεχνικός διευθυντής; Δεν ήξερε κανείς να μου πει ότι έχει 2-3 καθήκοντα συγκεκριμένα. Να προσλάβω κάποιον που δεν θα ξέρει τι θα κάνει; Όταν βλέπω ότι με τους ανθρώπους που έχω το πράγμα λειτουργεί καλά. Χωρίς να του δίνω ένα σωρό λεφτά».

«Ο νόμος του ισχυρού υπερισχύει»
Για την… επόμενη μέρα του Παναιτωλικού:
«Υπάρχει μια προσφυγή για παράτυπα πράγματα που έχουν γίνει στην Σούπερ Λίγκα και έχουμε ακόμη μια πιθανότητα να δικαιωθούμε. Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα δεν υπερισχύει ο νόμος, αλλά ο νόμος του ισχυρού. Την επόμενη Τρίτη έχουμε την διαδικασία της προσφυγής και δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω.

Ξέρουμε ότι τα χαρτιά των ομάδων δεν είναι όλα σωστά και θα γίνει ξανά ένας νέος έλεγχος. Υπάρχουν 9 ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν άδεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά το ψάχνουμε. Υπάρχει μια δυσκολία. Δεν είναι τόσο γρήγοροι μερικοί να απαντούν σε ότι ρωτάμε. Είμαστε αισιόδοξοι για ανατροπή του σκηνικού».

Για τους παίκτες που έχουν ήδη φύγει από την ομάδα:
«Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε ήδη στην Β΄και λένε ότι έχουν καλύτερη πρόταση. Δεν θα κρατήσουμε όποιον δεν θέλει να μείνει».

Για τις καλές στιγμές που βίωσε στον Παναιτωλικό:
«Δεν θα πω το μπαράζ ή την άνοδο. Είναι πολλές οι καλές στιγμές. Καλές στιγμές είναι ότι είχα συνεργάτες και φίλους και προχωρώντας μέσα στο Αγρίνιο ένιωθα ότι ο κόσμος με αγαπάει και μου είπε δύο καλά λόγια. Υπάρχει κόσμος που σεβάστηκε και σέβεται ακόμη το έργο».

πηγή : gazzetta.gr