Οι εκλογές επηρεάσαν και την Πανδημοτική Πρωτοβουλία…

Οι εκλογές εκτός από όλα τα άλλα επηρεάσαν και την πανδημοτική πρωτοβουλία…

Με τη σκέψη ότι ο Δημήτρης Σταμάτης όντας βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν μπορεί να ηγείται μια παράταξης που στηρίχθηκε από τη Ν.Δ. στελέχη της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας σκέφτονται να “ξεφορτωθούν” τον επικεφαλής τους.

Από την άλλη λίγες μέρες μετά τις εκλογές φαίνεται πως η παράταξη έχει χωριστεί άτυπα σε δυο στρατόπεδα, αφού από τις τάξεις της παράταξης προέκυψαν δυο υποψηφίοι στην λίστα της ΝΔ. Από τη μια η Γεωργία Μπόκα, δημοτική σύμβουλος, και από την άλλη η Έλενα Μάντζιου σύζυγος του Λάμπρου Κοτρουλού, του αρχαιότερου μέλους της παράταξης της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Τα στελέχη της πανδημοτικής πρωτοβουλίας (και εκτός ΔΣ Αγρινίου) κλήθηκαν εκ των πραγμάτων να στηρίξουν στις εκλογές μια από τις δύο κυρίες. Ήταν φυσικό λοπιπόν να υπάρξει ένας “διαχωρισμός”. Αυτός ο “διαχωρισμός” περνά και στο ζήτημα Σταμάτη καθώς διαμορφώνεται πλέον και μια άποψη που λέει πως ο βουλευτής μπορεί να παραμείνει επικεφαλής αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ΝΔ και πως ενδεχόμενη αλλαγή θα πλήξει τη συνοχή της παράταξης.

Όπως είναι φυσικό πίσω από τις δυο απόψεις υπάρχουν είτε οι φιλοδοξίες κάποιων, είτε η δυσαρέσκεια για την μη υποστήριξη μιας υποψηφιότητας.