Η ΛΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τα αρχαιολογικά Μουσεία Αγρινίου και Λευκάδας, αρμοδιότητας της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ, συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου με την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μαθητές της Α΄Δημοτικού από διάφορα σχολεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κατοχή) θα παρακολουθήσουν στο Αρχ. Μουσείο Αγρινίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Νέα Πρόκληση, Νέα Έμπνευση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου», ενώ στο μουσείο Λευκάδας οι μαθητές του νησιού θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πώς τα αντικείμενα προκαλούν και εμπνέουν».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λόγω μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα επαναληφθεί την 21, 23, 24, 25 και 28 Μαΐου. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγού, αφού ξεναγηθούν, θα ενημερωθούν για τις γρήγορες εξελίξεις και την ταχύτητα της αλλαγής του κόσμου αλλά και των μουσείων, μέσα από παιχνίδι συνειρμών και την ζωγραφική.

Η ΛΣΤ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην προσπάθειά της για άμεση επικοινωνία μουσείου και κοινού δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αύξηση επισκεψιμότητας των μουσείων αρμοδιότητάς της και για το λόγο αυτό σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26310-55654
Υπεύθυνη Εκπ. Προγρ.: Γαβρίνα Δήμητρα