Κλίμα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ [video]

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Βίστα, μέλος της Γραμ. του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρών έδωσαν
οι υποψηφίοι βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος.

Ο κ. Βίτσας στην εισήγηση του υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ στην διάρκεια των διευρευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ παράλληλα έκανε και μια αποτίμηση του εκλογικού αποτλέσματος των εκλογών της 6ης Μαίου. «Το αποτέλεσμα μας ξεπέρασε. Ο λαός έκανε βήματα μπροστά και χρειάζεται ένα ακόμη, το πιο αποφασιστικό, να ψηφίσει κυβέρνηση της αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε «ήθελαν με το ζόρι τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση για να αποδυναμώσουν τον αγώνα του λαού κατά του μνημονίου».

Ακόμη ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για μια φοβερή επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το «σύστημα»,
ενώ κατηγόρησε και τον Ευ. Βενιζέλο για επικοινωνιακά παιχνίδια στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, επιρρίπτοντας παραλληλα την ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Τέλος ο κ. Βίτσας κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να «ανοίξουν την αγκαλιά τους» σε όσους έρχονται στο ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενώ με αφορμή ερωτήσεις που ακολούθησαν ανεφέρθηκε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ενιαίο πολιτικό φορέα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.