Τεράστια επιτυχία για την εκδήλωση του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20-5-2012, με τεράστια επιτυχία, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο του Αγρινίου, η εκδήλωση του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, με θέμα:
«Από γενιά σε γενιά…» (Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…)

Στην εκδήλωση αναπαραστάθηκε με τρόπο γλαφυρό, η «διαδικασία» μετάδοσης – ή καλύτερα παράδοσης – της γνώσης, του πολιτισμού, των εθίμων, των παραδόσεων από τις προηγούμενες γενιές στις νεότερες.Σημείο αναφοράς υπήρξε η διευρυμένη οικογένεια, η γειτονιά, η μικρή κοινωνία του χωριού, στο πλαίσιο των οποίων οι γενιές παρέδιδαν η μία στην άλλη, όταν δεν υπήρχαν οργανωμένες πολιτιστικές μονάδες ούτε ο τεχνολογικός πολιτισμός του σήμερα.

Η παράσταση ανακίνησε μνήμες στους παλιότερους, κατάδειξε στους νεότερους πώς οι παλιότερες γενιές, χωρίς τα καταναλωτικά αγαθά και την επίπλαστη ευημερία που δημιουργούν, μπορούσαν και επιβίωναν χωρίς να τους λείπει η χαρά και το γέλιο.Τα παιδιά του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου και λαογράφου κ. Μάνθου Σταμούλη και της χοροδιδασκάλου καθηγήτριας Φ.Α. κας Ρίτσας Γιαννάκα, συγκίνησαν την κατάμεστη αίθουσα συνεπικουρούμενα από μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη που ενσάρκωσαν διάφορους ρόλους.

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ευχαριστεί τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του θεάτρου, τον τεχνικό ηλεκτρολόγο κύριο Σπύρο Μερεγκλίτση, τις κυρίες Βάγια και Χρυσούλα Σπυρέλη για την συμμετοχή τους, τον κύριο Γιώργο Παληγεώργο για την επιμέλεια των κειμένων, καθώς και την κυρία Ρόκα Ασημάκη Αρετή για την παραχώρηση των σκηνικών. Επίσης ευχαριστεί το Πολιτιστικό Εργαστήρι Πυλληνίων Ναυπάκτου και τον πολιτιστικό σύλλογο «Αγ. Δημήτριος» Γουριώτισσας για την παροχή στολών καθώς και τους μουσικούς Ιάκωβο Καλλιακμάνη (κλαρίνο), Παναγιώτη Καμζέλα (βιολί), Βαγγέλη Τζούφρα (λαούτο) και Γιώργο Τσουραπούλη(κρουστά).