Προς αποκατάσταση

Εξώδικη δήλωση λάβαμε σήμερα από την κα Αικατερίνη Λιβιτσάνου Ντάνου με αφορμή την παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο “ο πολιτισμός των κολλητών και των κηπουρών” . Με αυτή την εξώδικη δήλωση η κα Αικατερίνη Λιβιτσάνου Ντάνου διαμαρτύρεται για τις αναφορές στο πρόσωπό της και το συγγραφικό της έργο.

Ως AγρίνιοCulture θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να διευκρινίσουμε πως το εν λόγω δημοσίευμα μας ήταν ατυχέστατο και ανακριβές. Και αυτό γιατί δυστυχώς για εμάς βασίστηκε στην ανακριβή πληροφορία που μετέδιδε (και πάντως όχι με δική μας ευθύνη) το δελτίου τύπου – ανακοίνωση της ΚΕΔΑ του δήμου Αγρίνιου πως η πρόεδρος της ΚΕΔΑ επιμελήθηκε ένα από τα βιβλία της κας Λιβιτσάνου Ντάνου. Μετά από επιστολή της προέδρου της ΚΕΔΑ κας Κραβαρίτη αλλά και σε δια ζώσης επαφή μαζί της, κατά την οποία έγινε παραδεκτό από την ίδια ότι η ανακοίνωση του δήμου εμπεριείχε αυτή την ανακριβή πληροφορία, αποσύραμε το αρχικό μας δημοσίευμα με τίτλο “ο πολιτισμός των κολλητών και των κηπουρών” για το λόγο ότι δεν θέλαμε να υπάρχει στην ιστοσελίδα μας κάτι -απόδεδειγμένα πλέον και στα δικά μας μάτια- ανακριβές ή και προσβλητικό.

Όσο αφορά την εξωδίκως δηλούσα κυρία Αικατερίνη Λιβιτσάνου Ντάνου, στο βαθμό που το αρχικό μας δημοσίευμα εμπεριείχε ψευδή, συκοφαντικά ή και προσβλητικά για την ίδια στοιχεία, ζητούμε συγνώμη και ανακαλούμε πλήρως το δημοσίευμα. Εξάλλου -όπως προαναφέραμε- το εν λόγω δημοσίευμα το έχουμε ήδη αποσύρει. Δηλώνουμε δε πως σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα την κυρία Αικατερίνη Λιβιτσάνου Ντάνου και το συγγραφικό της έργο. Ακόμη ανακαλούμε πλήρως τον σχολιασμό του ονόματος της συγγραφέως και δηλώνουμε πως αυτό είναι άξιο σεβασμού και σε καμία πείπτωση περιφρονητικού ή ειρωνικού σχολιασμού.

Τέλος καλούμε με την σειρά μας τον δήμο Αγρινίου να διορθώσει την ανακριβή πληροφορία της ανακοίνωσής του -που παραμένει ακόμη δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του Πνευματικού Κέντρου- που αποτέλεσε δυστυχώς αφετηρία για εμάς να σχηματίσουμε εσφαλμένες εντυπώσεις.

Αναλυτικά η εξώδικη δήλωση: