Εκδρομή στην Παναγία την Προυσιώτισσα

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κόνισκας διοργανώνει πεζοπορία από την Κόνισκα προς την Μονή Προυσού την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012. Θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι συγχωριανοί μας κάθε χρόνο για το προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα.

Οδηγός της παρέας μας θα είναι ο συγχωριανός μας Γεώργιος Καρβούνης που όχι μόνο έχει κάνει τη διαδρομή τα δύο τελευταία χρόνια αλλά και έχει βελτιώσει το μονοπάτι σε αρκετά σημεία. Ο οδηγός μας υπόσχεται μια ευχάριστη και άνετη διαδρομή χωρίς περιπέτειες. Στον Γεώργιο Καρβούνη ανήκει επίσης και η πατρότητα της ιδέας γι’ αυτή την εκδρομή.

Το ξεκίνημα θα γίνει από την πλατεία του χωριού μας την 10η Ιουνίου 2012 ημέρα Κυριακή στις 5:00 π.μ. Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε 10 περίπου ώρες. Μετά το προσκύνημα, η επιστροφή θα γίνει με λεωφορείο.Στην πεζοπορία θα συμμετάσχει επίσης και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου με πολλά μέλη του.

Η διαδρομή είναι: Κόνισκα – Άγιοι Ανάργυροι – Μύλος Λιανού – Ρέμα Γιδομανδρίτη – Αμβρακιά – Λάκκες – Καραγκούνικα – Χαλίκι – Μετόχι – Τόρνος – Προυσός.Πληροφορίες και διευκρινίσεις στους Γεώργιο Καρβούνη, τηλ. 6977805781 και Δημήτριο Μπακή τηλ. 6973354453.

πηγή : ilek.gr