Με κινηματογραφικό συμπόσιο από του χρόνου το “Ελληνίς”

Με πολύ κόσμο γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια του θερινού δημοτικού κινηματογράφου “Ελληνίς” προχθές την Πέμπτη.

Για άλλη μια φορά η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κατσαρή μας εντυπωσίασε… “Βρέθηκαμε με τα μέλη της ομάδας φίλων του κινηματογράφου και συζητήσαμε τι θα έπρεπε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια της Ελληνίδας…. Σκεφτήκαμε ότι αξίζει στην Ελληνίδα να γιορτάσει τα γενεθλιά της μαζί σας” είπε απευθυνόμενη στον κόσμο.

Κακώς! Εμείς διαφωνούμε σε αυτό… Έπρεπε ο δημοτικός κινηματογράφος να γιορτάσει τα γενέθλιά του μόνο με την παρουσία της δημοτικής αρχής και της ομάδας των φίλων του κινηματογράφου. Θα προτείναμε δε από του χρόνου αφού δεν έγινε φέτος, τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού Συμποσίου με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβουλίου και της ομάδας των φίλων του κινηματογράφου κατά τα πρότυπα του Συμποσίου της Σύμης του Γιώργου Παπανδρέου. Στην αντζέντα του Συμποσίου θα μπορούσαν να συζητηθούν τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ζητήματα – ερωτήματα, όπως αν η Βάνα Μπάρμπα στο “Mediterraneo” είχε καλύτερη ερμηνεία από τη Μόνικα Μπελούτσι στη “Μαλένα”, καθώς επίσης αν η Άννα Φόνσου είχε καλύτερη ερμηνεία στο “Κορίτσι και το Άλογο” από το “Πιο θερμή και από τον ήλιο”.

Ακόμη το Συμπόσιο θα μπορούσε να ασχοληθεί και με ζητήματα αθλητισμού, παιδείας και πολιτισμού όπως η εθνικότητα του Καραγκιόζη και η εμπλοκή Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό καθώς επίσης με τη ζωή και το έργο του Χρήστου Ζαχόπουλου. Σε περίπτωση που οι συμποσιαστές βαρεθούν, θα μπορούσαν να γίνουν βαθυστόχαστες συζητήσεις για το μέλλον του σοσιαλισμού στην αυτοδιοίκηση ή μια σταχυολόγηση των αποκομμάτων του τοπικού τύπου με επαινετικά σχόλια για την αντιδήμαρχο.