Με άδεια ταμεία έργα δεν γίνονται, γίνονται εκδηλώσεις

Ο δήμος Ναυπακτίας είναι ίσως ο μοναδικός δήμος της Αιτωλοακαρνανίας που οφείλει να επενδύει ποικιλοτρόπως -όσο είναι δυνατόν- στην προσέλκυση τουριστών-επισκεπτών. Ένας τρόπος προσέλκυσης επισκεπτών είναι και η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα. Στη Ναύπακτο όμως κάπου τα πράγματα έχουν παρεξηγηθεί…

Και αυτό γιατί, αν παρατηρήσει κανείς τις αποφάσεις του δήμου που δημοσιεύονται καθημερινά στο Διαύγεια, θα δει σωρεία αποφάσεων και χρημάτων φυσικά που ξοδεύονται αφειδώς σε κάθε είδους δραστηριότητα – εκδήλωση. Ο δήμος Ναυπακτίας κυριολεκτικά αναλαμβάνει τα πάντα. Αναλαμβάνει να πληρώσει τον γραφίστα που θα φτιάξει την αφίσα μια εκδήλωσης, να τυπώσει φυσικά την αφίσα (είναι τραγικό ότι κάθε εκδήωση έχει τη δική της αφίσα), να πληρώσει για την ηχοφωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης, αν πρόκειται για αθλητική εκδήλωση ο δήμος αναλαμβάνει τα κυπέλλα απονομής και τα μετάλλια για τους νικητές, τα νερά και τους χυμούς που θα προσφερθούν σε κάθε αθλητή, ενώ αν πρόκειται για πανυγήρι ο δήμος θα αναλάβει την προμήθεια κρασιού, πλαστικών ποτηριών, τραπεζομάντιλων, πιρουνιών, και φυσικά κάρβουνο για να ψηθούν τα φοβερά κρέατα της ορεινής Ναυπακτίας…. Θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ανταμώματα, πανυγήρια, συναυλίες, πάρτυ για νεολαίους, παραδοσιακές γιορτές, ό,τι έγινε φέτος το καλοκαίρι στο δήμο Ναυπακτίας, ήταν με την ευγενική χορηγία του δήμου.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι σε όλα αυτά απουσιάζουν από το οικονομικό κόστος οι διάφοροι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, που πολλές φορές προς τέρψη τους γίνονται διάφορα events. To θέμα όμως έχει να κάνει με το δήμο, που δεν είναι δυνατόν να σπαταλά μέσα στο καλοκαίρι τόσα χρήματα σε χίλιες δυο εκδηλώσεις που είναι αβέβαιο το κατά πόσο προσελκύουν κόσμο στην περιοχή… Και μάλιστα όλα αυτά την ώρα που οι δήμοι, μαζί και ο δήμος Ναυπακτίας, ετοιμάζονται την ερχόμενη εβδομάδα για κινητοποιήσεις ενάντια στην ελλιπή χρηματοδότησή τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο σημαντικά ζητήματα σε θέματα υποδομής ανοιχτά, για παράδειγμα δεν μπορεί ο παραλιακός δρόμος στην Παλαιοπαναγιά κάθε μέρα και λίγο – λίγο να ξηλώνεται και από την άλλη έχουμε την απαίτηση να τα δει ο τουρίστας όλα καλά και όμορφα… Και κάπου εδώ έχουν παραξηγηθεί τα πράγματα. Οι εκδηλώσεις δεν μπορούν να καλύψουν την ζημιά από ένα μισοτελειωμένο έργο υποδομής, αυτό πρέπει να το κατάλαβουν στην Ναύπακτο πριν αποφασίσουν να διαθέσουν 400.000 € για εκδηλώσεις.

Ο δήμος πρέπει να κάνει εκδηλώσεις αλλά λίγες και καλές, και όχι να ικανοποιεί τα γούστα του κάθε σωματείου και του κάθε τοπικού συλλόγου. Όταν ο κ. Μπουλές ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να κάνει έργα με άδεια ταμεία λόγω των περικοπών στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να ξέρει πως οι περικοπές θα συνεχιστούν, και τότε αναγκαστικά ο δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς του ή να κάνει κοινωνική πολιτική και οι εκδηλώσεις θα μειωθούν και κανένα έργο δεν θα έχει γίνει…

ΥΓ: Το κείμενο φίλοι Ναυπακτιώτες αποτελείται από τις παρατηρήσεις ενός “επισκέπτη – τουρίστα” που γουστάρει τη Ναύπακτο και θέλει να τη δει να ομορφαίνει και άλλο, ωστόσο αναγνωρίζει ότι το χρέος του δήμου για πρώτη φορά έχει αρχίσει να μειώνεται, επομένως οι παρατηρήσεις έρχονται να προστεθούν πάνω σε αυτό το μεγάλο καλό.