Παρέμβαση υπήρξε πριν από λίγο και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τα πρωτοφανή επεισόδια, που εκτυλίχθηκαν με πρωταγωνιστές άνδρες της Χρυσής Αυγής, τόσο στο πανηγύρι της Ραφήνας όσο και στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Ο κ. Τέντες ζήτησε από τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς την επίσπευση των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων για τα γεγονότα της Ραφήνας και της λαϊκής αγοράς Μεσολογγίου, ούτως ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών.
Συμμετοχή του αστυνομικού του Μπαρμπαρούση στα γεγονότα του Μεσολογγίου
Δυσφορία επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Α.Δ. Αιτωλίας για την εμπλοκή αστυνομικού στην καταστροφή πάγκων παράνομων μικροπωλητών που έγινε το πρωϊ του Σαββάτου στην λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Πρόκειται για αστυνομικό που διατίθεται στην φρουρά του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση και η οργανική του θέση είναι στο Α.Τ. Αιτωλικού. Στο βίντεο από τα γεγονότα διακρίνεται να κλοτσάει πάγκο και το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην τοπική αστυνομική διεύθυνση.
Tο γεγονός καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας:
Ως ένωση θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την έντονη αποδοκιμασία μας για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη λαϊκή αγορά του Δήμου Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, από τα μέλη και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής του Νομού μας.
Επίσης καθιστούμε σαφές, ότι οποιαδήποτε συμμετοχή αστυνομικού, μέλους της ένωσής μας, σε αυτές τις συμπεριφορές είναι καταδικαστέα και δεν τυγχάνει καμιάς αποδοχής από το σύνολο των εργαζομένων στην Α.Δ.ΑΙΤΩΛΙΑΣ. Ενέργειες τέτοιου είδους εφόσον προκύπτουν, αποκλίνουν από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του αστυνομικού και σίγουρα δε συνάδουν με την αστυνομική ιδιότητα.
Εξυπακούεται, ότι εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και τυχόν παραλείψεις του αστυνομικού του βουλευτή, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, (το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες βρίσκονται στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου και τον διοικητή Α.Τ. Μεσολογγίου), το λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα του Aρχηγείου μας.
ΔΗΜ.ΑΡ.: «Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα βίας και αντιποίησης της αρχής, που σημειώθηκαν στις λαϊκές αγορές Μεσολογγίου και Μακρυνείας.
Δυστυχώς, μετά την ανακοίνωση των γεγονότων, ακολούθησε η πληροφορία ότι επικεφαλής αυτών των ομάδων με την παράνομη συμπεριφορά και δράση, ήταν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ο οποίος συμμετείχε και ενθάρρυνε με τις δηλώσεις του, την άσκηση βίας και διαβεβαίωσε για την επανάληψη τέτοιων ακραίων παράνομων εκδηλώσεων.
Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές, όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο, επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία. Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία.Η Πολιτεία οφείλει να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών, που στρέφονται κατά της δημοκρατίας. Οι διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις από μεμονωμένες ομάδες ατόμων πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά.
Από την άλλη, σαφώς, χρέος του Κράτους είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την παράνομη μετανάστευση και το παρεμπόριο με εντατικότερους ελέγχους, ώστε οι πολίτες να νιώθουν στην καθημερινότητά τους το αυτονόητο αίσθημα ασφάλειας και δικαίου που πρέπει να παρέχει ένα λειτουργικό κράτος. Η απουσία του Κράτους οφείλει να σταματήσει να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους πρακτικές.