Τα φτωχά αδέλφια του Schöfflisdorf και της Μόρφου

Την ώρα που οι δήμοι όλης της χώρας κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις λόγω των περικοπών στους πόρους της Αυτοδιοίκησης και εξαιτίας αυτής της κατάστασης γίνεται από την πλευρά των δήμων μια δύσκολη προσπάθεια για περιστολή των δαπανών, ώστε να εκτελούνται οι στοιχειώδης υποχρεώσεις των δήμων (πληρωμή προσωπικού, προμηθευτών κ.α.), στο δήμο Μεσολογγίου φαίνεται πως έχουν μείνει στα χρόνια των παχιών αγελάδων…

Σα να μην υπάρχει λοιπόν καμία κρίση ο δήμαρχος Μεσολογγίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ταξιδεύουν με δημοτικό χρήμα στις αδελφοποιημένες με το Μεσολόγγι πόλεις, Schöfflisdorf της Ελβετίας και Μόρφου της Κύπρου. Αυτές τις μέρες οι εκπρόσωποι του δήμου θα βρεθούν στις φετινές αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Μόρφου από τις 12/10/2012 έως και 15/10/2012, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται το τετραήμερο ταξίδι τους στο Schöfflisdorf της Ελβετίας -γενέτειρα του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη-Ιακώβου Μάγερ- επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την αδελφοποίησή του με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Ένα ταξίδι για το οποίο μόνο τα αναμνηστικά δώρα τα οποία προσφέρθηκαν στους Ελβετούς κόστισαν 1.500 €…!!!

Το θέμα -που πρώτη ανέδειξε η εφημερίδα Αιχμή- συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και αρνητικά σχόλια στο Μεσολόγγι και προφανώς έχει να κάνει προφανώς με τους συμβολισμούς και όχι με τα χρήματα αυτά καθ’ εαυτά. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα που οι οφειλές του δήμου προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ! Την ώρα λοιπόν που η ίδια η δημοτική αρχή εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να υπαχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τους υπερχρεωμένους δήμους, το λεγόμενο «μνημόνιο των δήμων», περιττά έξοδα για δημόσιες σχέσεις με αδελφοποιημένες πόλεις κάθε άλλο παρά δείχνουν ότι ο δήμος Μεσολογγίου αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.