Τάγματα ή…τάματα

Γράφει η Μάγδα Κ. (magda@agrinioculture.gr)

Πόσο έξω έπεσα τελικά στην εκτίμησή μου για τη χρυσή αυγή- εννοείται ότι δεν καταδέχομαι  να γράψω τα αρχικά της με κεφαλαία -. Στις πρώτες εκλογές, με το που είδα το ποσοστό της, αρχικά τρόμαξα. «Ωχ, νέος βραχνάς στο κεφάλι μας  και μάλιστα επικίνδυνος» σκέφτηκα. Αμέσως  όμως αυτοπαρηγορήθηκα, σκεφτόμενη ότι μια   φούσκα είναι, μια φούσκα αντίδρασης , που γεννήθηκε   μέσα από τη θυμωμένη μήτρα  των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι πολύ σύντομα θα την ξεφούσκωναν ,  αναγνωρίζοντάς της την πολιτική της φτώχεια.

Αμ δε – όπως λένε και στο χωριό μου- Η χρυσή αυγή δυστυχώς  ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να παίξει πολύ καλά το παιχνίδι της και στο τέλος να κερδίσει. Διότι η ναζιστική αυτή ομάδα, γνωρίζει  άπταιστα   το  μάθημα του λαϊκισμού ,στο μοναδικό που   έχει πάρει άριστα – γιατί σε αυτό της     ιστορίας παραμένει μετεξεταστέα -.

Εκτός όμως  του λαϊκισμού, η συγκεκριμένη συμμορία  διαθέτει και ένα αξιοθαύμαστο ταλέντο. Συνδυάζει τέλεια τη βία με τη χριστιανική πίστη. Οι   αμόρφωτοι  τραμπούκοι της χρυσής αυγής, καταφέρνουν με οσκαρική  επιτυχία, από τη μια, να γκρεμίζουν  με λύσσα  πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών και από την άλλη,  να κρεμάνε  μπροστά στη μπλούζα-σύμβολο, ένα πελώριο ασημένιο Σταυρό.

Αναρωτιέμαι όμως,  όλα αυτά τα «λεβεντόπαιδα», που πιστεύουν ότι μέσα στις φλέβες του κάθε Έλληνα πολίτη,   ρέει το αίμα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, τι ιστορία διάβασαν. Γιατί,  αν ισχυριστούν,  ότι τις ιστορικές τους γνώσεις,  τις κληρονομήσαν από τους  καθηγητές τους στο σχολείο,  εγώ, αύριο κιόλας,  θα παραιτηθώ των εκπαιδευτικών μου καθηκόντων.

Από την άλλη πάλι, χρυσαυγίτες  λεβέντες, που τόσο καλά γνωρίζετε την Αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της, πώς γίνεται να μην πήρε κάτι το αυτί σας γι αυτόν τον «ρημαδο» Ξένιο Δία;  Ναι, για  τη γνωστή φιλοξενία στην αρχαία Ελλάδα,  που εθεωρείτο πράξη αρετής. Ξέρετε, ήταν  μια σημαντική κοινωνική δύναμη, που μπορούσε  να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες, με βασιλιάδες! Αλλά ξέχασα,  εσείς κοπήκατε στο μάθημα της ιστορίας,  αριστεύσατε όμως  στο μάθημα του γυμναστηρίου, που σας κάνει φουσκωτούς τραμπούκους, έτοιμους για κλωτσιές και μπουνιές.

Και με αυτά τα εφόδια, δημιουργείτε τα δικά σας κάλπικα  τάγματα εφόδου. Που ξέρουν μόνο να τα βάζουν με τους ανίσχυρους μετανάστες, που ναι, κάποιες φορές μπορεί να είναι λαθρομετανάστες, διότι, κάποιοι καλά οργανωμένοι στα κυκλώματα εγκέφαλοι,  τους εκμεταλλευτήκαν, πουλώντας τους  ακριβοπληρωμένα παραμύθια.  Γιατί όμως τα τάγματά σας, μιας και δεν αντέχουν το λαθραίο και το παράνομο, δεν κυνηγούν όλους αυτούς τους λαθραίους, πολιτικούς,   που βγάζουν με τον πιο παράνομο τρόπο τα χρηματάκια τους στο εξωτερικό; Ή τους λαθραίους  εμπόρους λευκής σαρκός,  που εκμεταλλεύονται  γυναίκες για να γεμίσουν τις τσεπάρες τους; Ή τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που παράνομα απασχολούν στις επιχειρήσεις τους αλλοδαπούς από κάθε τριτοκοσμική χώρα, προσφέροντάς τους ψίχουλα, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνουν τον δικό τους πύργο καταθέσεων; Αλλά ξέχασα, εσείς νοιάζεστε μόνο για την προστασία του ελληνικού DNA, που κρατεί από τους μεγάλους Έλληνες φιλοσόφους.

Και για να έχουμε και το καλό ερώτημα, γιατί να  θεωρείται λεβέντης,   εκείνος που τα βάζει μόνο με αδύναμους;  Από πότε η κλωτσιά και η μπουνιά αποτελούν το εφαλτήριο της λεβεντιάς;  Σκατά  λεβέντες είστε, με έναν εγκέφαλο  καμένο,  από  ρατσισμό, φασισμό  και βία.

Λοιπόν…Τάγματα… έχουμε ακόμη να δούμε και να ακούσουμε  πολλά από εσάς. Προς το παρόν όμως, βγάζω  το «γ» από τη λέξη και σας βαφτίζω … τάματα…Γιατί τάματα πολλά στην Παναγιά τη Λαρνιώτισσα της Καρπάθου  θα κάνω,  για να μας λυτρώσει από το κακό που μας βρήκε! Μεγάλη λαμπάδα,  ίσια με το μπόι του Γερμενή θα ανάψω και θα την παρακαλέσω να  ξεβρομίσει τον  τόπο μας  από τους ψευτολεβέντες χρυσαυγιτες ρατσιστές. Και…η Παναγιά μαζί μας και αέρα στα πανιά μας…

A bientot
Μάγδα