Λύση το κτίριο της ΔΟΥ για να παραμείνει το ΤΕΙ στη Ναύπακτο;

Μπορεί η Ναύπακτος να χάνει την τοπική ΔΟΥ που θα συγχωνευθεί με αυτήν του Μεσολογγίου… όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να δώσει λύση στο κτιριακό πρόβλημα του αντιμετωπίζει το παράρτημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην πόλη.

Ως γνωστόν το ΤΕΙ Μεσολογγίου μετά την περικοπή αποθεματικών του και τη μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού που έφτασε το 50%, έχει οδηγηθεί στο σημείο να έχει σημαντικές ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους και να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του. Ταυτόχρονα το ΤΕΙ έχει και την υποχρέωση της κάλυψης του ενοικίου των κτιριακών εγκαταστάσεων του τμήματος (ΤΕΣΥΔ), που λειτουργεί στη Ναύπακτο και που φθάνει τις 180.000 € ετησίως. Το ΤΕΙ πλέον αδυνατεί να σηκώσει το βάρος του ενοικίου και ο δήμος έχει αποδείχθει πως δεν μπορεί να βοηθήσει, αφού πρόσφατα ο ελεγκτής νομιμότητας ακύρωσε την απόφαση του δήμου Ναυπακτίας για επιχορήγηση 80.000 ευρώ του παραρτήματος του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Ναύπακτο, καθώς δεν έχει την έδρα του στα δικά του γεωγραφικά όρια.

Η σκέψη της διοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι να μεταφερθεί το παράρτημα στο Μεσολόγγι. Ο κίνδυνος μεταφοράς του τμήματος στο Μεσολόγγι μέχρι πρόσφατα έμοιαζε αναπόφευκτος, ώσπου η απόφαση της κυβέρνησης για συγχώνευση της ΔΟΥ Ναυπάκτου με αυτή τη Μεσολογγίου, αδειάζει ένα κρατικό κτίριο στη Ναύπακτο. Το κτίριο λοιπόν της ΔΟΥ εξετάζεται ως μια πιθανή λύση για να παραμείνει το ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το αν το κτίριο επαρκεί για τις ανάγκες του ΤΕΙ και αν θα χρειάστουν χρήματα και πόσα για την μετατροπή του κτιρίου στις ανάγκες του ΤΕΙ. Όπως και να έχει όλα αυτά εξετάζονται από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ωστόσο θα χρειαστεί και η συνδρομή του δήμου ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα και να παραμείνει το ΤΕΙ στη Ναύπακτο.