Έλλειψη συμμετοχικότητας παρατηρεί ο Κ. Ρόκκος για την ανάπλαση του Πάρκου

Σχετικά με το έργο της ανάπλασης του Πάρκου Αγρινίου ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ρόκος προέβη στην εξής δήλωση:

Λόγω των εντεινόμενων συζητήσεων αλλά και κινήσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα από πλευράς μερίδας πολιτών σχετικά με το υπό δημοπράτηση έργο από πλευράς του Δήμου Αγρινίου με τίτλο «Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου» είναι αναγκαίο να υπομνηθούν τα εξής :
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια από τις δράσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου
– Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε τις προτάσεις του για τον καθορισμό των δράσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου Αγρινίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματος 2-11-2011)
– Οι προτάσεις διαμορφώθηκαν από τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής «Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς – Αρχιτεκτονικού Παρεμβατισμού» Δημήτρη Παπακωνσταντίνου (επιμελητής), Δημήτρη Καρβούνη, Θεοδώρα Παπαθανασίου και Γιώργο Σκαλιστή.
Είναι φανερό από την ανάγνωση των προτεινόμενων δράσεων ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη για την επιλογή της περιοχής του πάρκου Αγρινίου στο πρόγραμμα της Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και στην άρση της απομόνωσής του από τον υπόλοιπο αστικό ιστό καθώς σε συνδυασμό με τα προβλήματα του ελλιπή και ανύπαρκτου φωτισμού όπως και της έλλειψης οργανωμένων δράσεων, αποτελούν προβλήματα που το καθιστούν «νεκρό» τόπο στη ζωή της πόλης.
Πάνω σε αυτές τις δυο αρχές κατατέθηκαν προτάσεις για δράσεις τόσο εσωτερικά του πάρκου όσο και στην περιφέρεια αυτού οι οποίες στοχεύουν σε ένα ενιαίο σχεδιασμό με συνεπές σχεδιαστικό ύφος. Εκείνο όμως που πραγματικά έχει σημασία είναι αυτό που οι συνάδελφοι της Μόνιμης Επιτροπής τονίζουν στο τέλος των προτάσεών τους, δηλαδή την αναγκαιότητα μιας συλλογικής προσπάθειας με κεντρικό φορέα τον Δήμο Αγρινίου προκειμένου να ζωντανέψει ο ζωτικός πνεύμονας της πόλης, γεγονός το οποίο δεν συνέβη. Είναι αυτό που κατετέθη επίσης ως έλλειμμα από τον υπογράφοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την παραλαβή της Μελέτης, δηλαδή η έλλειψη της συμμετοχικότητας η οποία επέτρεψε την δημιουργία σύγχυσης διαπιστωμένη ήδη κατά την συζήτηση του θέματος.
Ήταν λοιπόν αναμενόμενο, με την ανακοίνωση της δημοπράτησης του έργου και με δεδομένο ότι εκλείπει, όχι μόνο η συμμετοχικότητα, αλλά και η ενημέρωση που έπρεπε να υπάρχει σχετικά με τα προβλεπόμενα στην μελέτη, η δημοτική αρχή να σύρεται στο δύσκολο έργο της απομάκρυνσης της σύγχυσης και των παρανοήσεων.