Βασίλης Νικολαΐδης : “το υπουργείο κωφεύει… στηριζόμαστε αποκλειστικά στον δήμο”

Πάρα τις δυσκολίες το ΔΗΠΕΘΕ με τη στήριξη του δήμου Αγρινίου θα γιορτάσει τα 30 του χρόνια με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Βασίλης Νικολαΐδης μίλησε στην webtv του myagrinio.gr για το φιλόδοξο όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ το φετινό χειμώνα με την αφορμή την συμπλήρωση 30χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το έργο της παιδικής σκηνής “ο Κεραμιδοτρέχαλος” της Άλκης Ζέη, και το “Αλίμονο στους νέους” που σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαΐδης και πρωταγωνιστούν ο Μέμος Μπεγνής, η Χριστίνα Πομώνη, ο Ηλίας Ζερβός, ο Κωνστανίνος Κυριακού η αγρινιώτισσα Λένα Ντζούρβα. Ο Βασίλης Νικολαΐδης σημειώνει μάλιστα πως από το 1960 που πρωτοανέβηκε το έργο είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει ξανά ως θέατρο πρόζας.

Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα του ΔΗΠΕΘΕ ο Βασίλης Νικολαΐδης τόνισε πως “το υπουργείο κωφεύει…” “Στηριζόμαστε αποκλειστικά στον δήμο και τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό” πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι ο πολιτισμός σε καιρούς οικονομικής κρίσης γίνεται μια “άχρηστη πολυτέλεια”. “Όσο κάποιοι δήμοι στηρίζουν τα ΔΗΠΕΘΕ θα υπάρχουν, μετά θα σβήσουν” κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο στη webtv του myagrinio.gr

Για το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ το ΑγρίνιοCulture ζήτησε και την άποψη του γνωστού λογοτέχνη και κριτικού θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλου, που μίλησε στην webtv του myagrinio.gr, και εξέφρασε τη λύπη του για την φθίνουσα πορεία των ΔΗΠΕΘΕ “που τείνουν προς την εξαφάνιση” όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα πως “το υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείριση των πόρων του ώστε αυτά τα θέατρα να μην κλείσουν”. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά ακόμη για τη εγκατάλειψη του Θατρικού Μουσείου, ενώ απαντά και στο ερώτημα γιατί δεν τον βλέπουμε πλέον από την συχνότητα της ΕΡΤ.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο στη webtv του myagrinio.gr