Tα αιτήματα που θέτουν στην περιφέρεια οι έμποροι του Μεσολογγίου

Συνάντηση πραγματοποίησε το Προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, κ. Βασίλη Αντωνόπουλο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας προκειμένου να συζητήσουν αιτήματα του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου.

Αρχικά, αφού ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αντωνόπουλο να τους ενημερώσει για την πορεία της ανακατασκευής της οικίας Χρυσογέλου, ο αντιπεριφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι το αρχοντικό δεν θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά θα αναδειχθεί ως πολιτιστικός χώρος. Κατόπιν αυτού, ο κ. Σπυρόπουλος μετέφερε αίτημα του συλλόγου για παραχώρηση ενός χώρου 40-50 τ.μ. της οικίας Χρυσογέλου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως μουσειακός χώρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου. Υπογράμμισε ότι ο σύλλογος έχει ένα πλούσιο ιστορικό αρχείο που περιλαμβάνει επιστολές αλληλογραφίας, πρακτικά και λοιπά έγγραφα από το 1912 και ότι ο σύλλογος θα διαμορφώσει το συγκεκριμένο χώρο με ιδία χρήματα.Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει σήμανση στις εισόδους της πόλης και ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες. Ακολούθως, το Προεδρείο ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το ανολοκλήρωτο έργο του ποδηλατόδρομου στο δρόμο της Τουρλίδας.

Τέλος, ο Πρόεδρος ανέφερε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση «Χαρέλος» ΑΒΕΕ σχετικά με την πρόσβαση αντιπροσώπων και πελατών σε αυτή. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο 4000 τ.μ. απασχολεί 30 άτομα προσωπικό και αποτελεί μια επένδυση η οποία κοσμεί την περιοχή του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να ασφαλτοστρωθεί ο χαλικόδορμος που οδηγεί στην επιχείρηση του κ. Χαρέλου, ο οποίος είναι παράπλευρος της Εθνικής Οδού στο ύψος του κόμβου της Αγριλιάς και ανήκει στη ΔΕΣΕ Πατρών. Ο δρόμος αυτός στη μορφή που είναι τώρα δυσχεραίνει την προσέλευση των επισκεπτών στην επιχείρηση και είναι επικίνδυνος για ατυχήματα.