Να θέσουν προ των ευθυνών τους τις αρχές και το δήμο θέλουν οι κάτοικοι στα Αϊ – Βασιλιώτικα

Απηυδισμένοι με τους Ρομά στα Αϊ – Βασιλιώτικα
Έντονη κινητικότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα στα Αϊ – Βασιλιώτικα με τους κατοίκους της περιοχής να
πραγματοποιούν συνελεύσεις με θέμα την υποβάθμιση της περιοχής και την προβληματική συμβίωση με τους Ρομά. Οι κάτοικοι της περιοχής και ο τοπικός σύλλογος φέρονται έντονα δυσαρεστημένοι με το δήμο Αγρινίου αλλά και γενικότερα με τις αρχές, όπως η αστυνομία, καθώς βλέπουν την αδιαφορία τους για τα προβλήματα της περιοχής. Για το λόγο αυτό σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να συγκαλέσουν ευρεία σύσκεψη θέτοντας στον δήμο Αγρινίου αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η αστυνομία και η διεύθυνση υγειονομικού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βέβαια όλα αυτά τα ζητήματα τίθονται με μεγάλη καθυστέρηση αφού πλέον η περιοχή έχει σχεδόν γκετοποιηθεί…
Το πρώτιστο πρόβλημα της περιοχής που συνετέλεσε στην υποβάθμισή της είναι η εγκληματικότητα που εμφανίζουν οι Ρομά πράγμα που όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να βγούν από τα σπίτια τους μόλις βραδυάσει. Στο κομμάτι αυτό βέβαια οι κάτοικοι εκφράζουν τα εντονότατα παράπονά τους προς την τοπική αστυνομία και την ανοχή που όπως καταγγέλλουν επιδεικνύει. Ακόμη ψηλά στην ατζέντα των προβλημάτων της περιοχής είναι τα θέματα της υγιεινής και της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων. Τέλος υπάρχουν και τα παράπονα προς τον δήμο Αγρινίου και τις υπηρεσίες του για το γεγονός ότι έχουν αδιαφορήσει για την περιοχή και ότι αδυνατούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της περιοχής.

Το μονό που μπορεί να γίνει στην περιοχή -και θα γίνει- είναι να υλοποιηθεί μέρος του προγράμματος της Ε.Ε για την ένταξη των Ρομά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο έχει επιλεγεί η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να συμμετάσχει, αλλά επειδή στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογα προγράμματα από εθνικούς πόρους που υπόσχονταν την μείωση του αναλφαβητισμού των Ρομά και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και απέτυχαν παταγωδώς, δεν μπορεί να περιμένει κανείς να λυθούν τα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής…