«Ξαναζωντάνεψε» το Μουσείο Θυρρείου από τις επισκέψεις των σχολείων Βόνιτσας και Παλαίρου

Τα Δημοτικά Σχολεία Βόνιτσας και Παλαίρου επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου για δυο μέρες και «ξαναζωντάνεψαν» το ετοιμοθάνατο Μουσείο.

Η Γνωριμία των μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας στις 11-10/2012 και Παλαίρου 12/10/2012 με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012»: «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου.Τα παιδιά που επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο είχαν την ευκαιρία να δουν τα σπάνια εκθέματα, ενημερώθηκαν από την αρχαιολόγο Βασιλική Τσαντήλα για το μουσείο, συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, εμπνευσμένα από το θέμα των φετινών εκδηλώσεων.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε με Εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΛΣΤ΄ ΕΚΠΑ. Η ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ είχε ενημερώσει πως θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Ν. Λευκάδας στο πλαίσιο της δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012: «Παντέχνου Πυρός Σέλας-Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και δασκάλους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και Παλαίρου ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας όπως και φορείς, Σύλλογοι κ.α. Το Μουσείο Θυρρείου θα ανοίγει για τους εκδρομείς, επισκέπτες αφού έχει προηγηθεί τηλ. στην ΛΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Μεσολόγγι. Τηλ. 26310-55654 και 26430-71209 μιας και παραμένει κλειστό.

Πηγή: http://katounanews.blogspot.gr/