Η δυναμική σε αριθμούς του νοσοκομείου Μεσολογγίου δείχνει γιατί δεν πρέπει να κλείσει

Στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου έδωσαν στοιχεία σχετικά με την δυναμική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, τα οποία φυσικά δε δεύτερο επίπεδο αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την ανάγκη διατήρησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμισή του. Εξυπηρετώντας σχεδόν το μισό νομό, το νοσοκομείο καθημερινά δέχεται ασθενείς μετ εμποδίων όπως λένε εργαζόμενοι και γιατροί, λόγω των γνωστών ελλείψεων και των παρενεργειών που προκαλούν εδώ και μια τριετία περίπου.

Αναλυτικότερα, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012 στις κλινικές που λειτουργούν νοσηλεύτηκαν 4.000 ασθενείς και έγιναν 1.031 χειρουργεία. Οι τακτικές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ανήλθαν σε 21.136, ενώ στα ΤΕΠ (επείγοντα) σε 16.552. Στα εργαστήρια τέλος (ακτινολογικό – βιοχημικό –μικροβιολογικό κ.λ.π.) έγιναν περισσότερες από 340.000 εξετάσεις.

Οι παραπάνω αριθμοί, όχι μόνο δεν επιτρέπουν καμία αλλαγή στην μέχρι σήμερα λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά επιβάλλουν υποστήριξη είτε με προσωπικό είτε με τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά. Στην δίνη της κρίσης οι κάτοικοι των περιοχών Μεσολογγίου, Ναυπακτίας αλλά και Αστακού περιορίζουν αποστάσεις και έξοδα κίνησης με αποτέλεσμα να απευθύνονται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου για απλά ή σοβαρότερα περιστατικά. Πριν λίγες ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης τόνισε πως σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος έχει πάρει από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης δεν καταργείται και δεν μεταφέρεται. Ωστόσο, φορείς αλλά και δήμος βρίσκονται σε εγρήγορση πραγματοποιώντας διαρκώς συσκέψεις, μιας και όπως υποστηρίζουν οι σημερινές προθέσεις περί διατήρησης του νοσοκομείου ως έχει δεν διασφαλίζονται στον απόλυτο βαθμό, ειδικά δε όταν γίνει η μεταφορά του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.

πηγή : onairnews.gr