“Κανένα σχολείο στο Αγρίνιο χωρίς πετρέλαιο”

Αυτό υπόσχεται η δημοτική αρχή Αγρινίου στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Οι υπεύθυνοι του δήμου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κατσαρή και οι εκπρόσωποι των νομικών προσώπων του δήμου είχαν στις αρχές της εβδομάδας διαδοχικές συσκέψεις με τους διευθυντές όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου. Αυτό που ζητήθηκε από τους διευθυντές είναι να ενημερώνουν άμεσα τον δήμο για τις ανάγκες του πετρελαίου θέρμανσης που είχε το κάθε σχολείο, ώστε ο δήμος να προβαίνει στις ανάλογες προμήθειες και να μην υπάρξει ούτε μια μέρα που τα σχολεία θα μείνουν χωρίς πετρέλαιο. Η δέσμευση του δήμου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη μειωμένη χρηματοδότηση του υπουργείου είναι σαφής : “Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο”!

Βέβαια όλα αυτά μένουν να αποδειχθούν στην πράξη το επόμενο διάστημα, αφού καθώς ο χειμώνας προχωρά και σύντομα τα σχολεία θα ανάψουν τα καλοριφέρ. Επίσης μένει να φανεί και η συνεργασία των διευθυντών με το δήμο, καθώς πέρυσι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού λίγες μέρες μετά τις αντίστοιχες συσκέψεις που είχαν γίνει, κάποιοι διευθυντές εμφανίζονταν να λένε ότι δεν έχουν πετρέλαιο και καλούσαν τους γονείς να συνδράμουν στην αγορά πετρελαίου. Όπως και να ‘χει ο δήμος οφείλει ανεξαρτήτως της μειωμένης χρηματοδότησης να παρέχει αυτή τη στοιχειώδη υποχρέωση σε όλα τα σχολεία του δήμου. Και γι’ αυτό θα κριθεί…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως χθες το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 20 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και τη θέρμανση με πετρέλαιο των σχολικών κτηρίων. Βέβαια από την υπογραφή της απόφασης μέχρι την εκταμίευση των χρημάτων μεσολαβεί πάντα ένα διάστημα, ενιότε μεγάλο….

Αναλυτικά τα ποσά που αντιστοιχούν στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας:
ΑΓΡΙΝΙΟΥ : 238.270,62
ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : 42.229,51
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ : 48.857,52
ΘΕΡΜΟΥ : 11.105,85
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: 95.485,28
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ : 52.668,18
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : 32.677,82