Και ο Κατσιφάρας ανακάλυψε την εξαθλίωση…

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας με δήλωσή του σημειώνει πως με την ψήφιση του πολυνοσμοσχεδίου “οι πολίτες ωθούνται σε συνθήκες όχι απλά ανέχειας και φτώχειας αλλά πραγματικής εξαθλίωσης”. Το σπλάχνο του ΠΑΣΟΚ που μέχρι χθες χειροκροτούσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και εύχονταν στον προδρότη (ΓΑΠ) που μας έβαλε στο ΔΝΤ για την επανεκλογή στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «επιτυχημένη θητεία προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και των εργαζομένων κοινωνικών τάξεων καθώς και για την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που, σ’ όλον τον κόσμο και στη χώρα μας, πλήττουν βάναυσα τα λαϊκά στρώματα». Αυτός δεν ήταν που ως υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου που έσυρε τη χώρα στο πρώτο Μνημόνιο;

Βέβαια όλα αυτά γίνονται γιατί όλοι οι αυτοδιοικητικοί βλέπουν τις επόμενες εκλογές να πλησιάζουν και με την υποχρηματοδότηση δεν μπορούν να μπαλώσουν ούτε τις λακκούβες… Όπότε έχουν βρεί ευκαιρία να το παίξουν τώρα αντάρτες…

Αναλυτικά η …ιστορική δήλωση:
«Το πολυνομοσχέδιο που κατετέθη στη Βουλή αναιρεί μέσα σε μια νύχτα κατακτήσεις εργαζομένων για τις οποίες χρειάστηκαν αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών. Οι πολίτες, κατά μείζονα λόγο οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ωθούνται σε συνθήκες όχι απλά ανέχειας και φτώχειας αλλά πραγματικής εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα, οι μεταβολές που επέρχονται στο εργασιακό τοπίο προοιωνίζονται νέο κύμα απολύσεων και καταστάσεις ζούγκλας και κοινωνικής αποδιάρθρωσης.

Κανένας νουνεχής άνθρωπος, κανένας δημοκράτης, δεν μπορεί να δεχθεί την δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας στην οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει η εφαρμογή των υπό ψήφιση μέτρων. Κανένας δημοκράτης δεν μπορεί να δεχθεί την πλήρη και απόλυτη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και κοινωνικής ομαλότητας.

Προσωπικά, σεβόμενος τις αρχές και της αξίες που επί χρόνια υπηρέτησα και υπερασπίστηκα, δηλώνω απόλυτα αλληλέγγυος στους εργαζόμενους που βγήκαν σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ του δικαιώματος στην εργασία, στην αξιοπρεπή αμοιβή και σύνταξη και υπέρ ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας που προστατεύει και προασπίζεται τους ασθενέστερους και πιο αδύναμους».