Aποκάλυψη Bild: Το Βερολίνο θα δώσει άμεσα, σε μια δόση, 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές, το Βερολίνο θέλει να δοθούν σε μία πληρωμή, άνω των 44 δισ. ευρώ, οι τρεις δόσεις από το δάνειο στήριξης. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που φιλοξενεί την προδημοσίευση της Bild, η Γερμανία επιθυμεί τη συγχώνευση των τριών δόσεων προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου καθώς και τις δόσεις των 5 δισ. και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για τη χορήγηση του δανείου στην Ελλάδα, ερωτώμενη για το δημοσίευμα. H γερμανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

Στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα, υποστήριξε ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια χωρίς ακόμα να υπάρχουν αποφάσεις».Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

πηγή : lykavitos.gr