Rafting στον Εύηνο

Το Rafting είναι ο ιδανικός συνδυασμός δράσης και επαφής με τη φύση. Ακολουθώντας τα υδάτινα μονοπάτια της Ελληνικής φύσης θα έχετε μία μοναδική εμπειρία και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθείτε σε μέρη ξεχωριστής ομορφιάς που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να προσεγγίσετε. Με το rafting θα διασχίσετε φαράγγια, δίπλα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, θα γνωρίσετε τα ποτάμια της Ελλάδας που θα σας οδηγήσουν σε τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους και θα σας χαρίσουν υπέροχες στιγμές αναζωογόνησης αλλά και μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης.

Καταβάσεις λοιπόν με φουσκωτή βάρκα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και τους κατάλληλους εκπαιδευτές που θα σας μυήσουν στα μυστικά του rafting. Μπορείτε να επιλέξετε τον τόπο που θέλετε να επισκεφθείτε συνδυάζοντας την κατάβαση των ποταμών με εξορμήσεις στην ανεπανάληπτη ελληνική φύση.

Ιδανική επιλογή για αρχάριους ο ποταμός Εύηνος στην Ορεινή Ναυπακτία, προσφέρει στιγμές χαράς αλλά και πανέμορφες εικόνες στη διαδρομή του. Μία διαδρομή 10χλμ. που ξεκινά από την γέφυρα του Πόρου και ολοκληρώνεται με μοναδικά περάσματα σλάλομ μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του kayak, καταλήγοντας στη γέφυρα του οικισμού Χάνι Μπανιά. Με βαθμό δυσκολίας 2 και διάρκεια 2 ώρες, η κατάβαση του Εύηνου είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε την παρθένα φύση της Ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και τα χωριά της. Μένοντας στη Ναύπακτο θα απολαύσετε τις βόλτες στο γραφικό ενετικό λιμάνι και το κάστρο της πόλης.

Στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια ο Βοϊδομάτης είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη. Με βαθμό δυσκολίας 1-2 είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία με το rafting μέσα σ’ ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Με σημείο εκκίνησης ένα από τα ωραιότερα ηπειρώτικα γεφύρια, τη γέφυρα της Αρίστης, απολαύστε την εύκολη κατάβαση τερματίζοντας στη Γέφυρα Κλειδωνιάς. Μείνετε σε κάποιο από τα ομορφότερα χωριά της Ηπείρου όπως το Πάπιγκο , την Αρίστη, το Βίκο, το Μονοδένδρι, θαυμάστε την πέτρινη αρχιτεκτονική των οκισμών και ανακαλύψτε τα υπέροχα ηπειρώτικα γεφύρια.

Στην Ευρυτανία βρίσκεται άλλος ένας «εύκολος» για κατάβαση ποταμός, ο Ταυρωπός. Η κατάβαση στον Ταυρωπό θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους αρχάριους αλλά και συγκινήσεις στους πιο προχωρημένους, ενώ στο τέλος της διαδρομής σας περιμένει μία έκπληξη. Η διαδρομή ξεκινά από την Παλαιά Βίνιανη, μέσα σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο και τερματίζει στη γέφυρα του Μέγδοβα. Η διαδρομή είναι 10χλμ. και στο τέλος της θα κατεβείτε από τη βάρκα για να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Το Καρπενήσι και τα χωριά της περιοχής όπως οι Κορυσχάδες , το Μικρό Χωριό, το Βουτύρο, η Λαγκαδιά κ.ά. θα σας προσφέρουν υπέροχη διαμονή στους ξενώνες τους, ενώ η ευρυτανική φύση θα σας εκπλήξει με το μεγαλείο της. Μην παραλείψετε να κάνετε τη διαδρομή Καρπενήσι- Προυσσός μέσα από τα ελατόφυτα δάση κάνοντας και μία στάση στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

πηγή : ert.gr