Γνωρίστε τους «Ερωδιούς» του Μεσολογγίου

Οι «Ερωδιοί» αποτελούν μία εθελοντική ομάδα νέων από το Μεσολόγγι που μας παροτρύνουν σε έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για την πόλη, ούτως ώστε να αναδειχθεί η περιβαλλοντική και πολιτιστική της ταυτότητά, και να οραματιστούμε όλοι μαζί μία καλύτερη ζωή σε αυτήν.

Ακολουθεί το κείμενο της… ταυτότητάς τους:
Οι ερωδιοί είναι πουλιά που ζουν πάντα στο υγρό στοιχείο. Επιλέγουν λίμνες ή λιμνοθάλασσες και τρέφονται από τους καρπούς τους. Στο Μεσολόγγι έχουμε πολλούς ερωδιούς: λατρεύουν το εύκρατο κλίμα της περιοχής, την απεραντοσύνη της λιμνοθάλασσας, που μπορούν να διασχίζουν από άκρη σε άκρη, και, φυσικά, τα ψάρια της.
Είναι πουλιά ευγενικά, με μεγάλα φτερά που συχνά αιωρούνται πάνω από το νερό.
Τέλος, είναι πλάσματα δεμένα μεταξύ τους (οι γονείς μεγαλώνουν μαζί τα μικρά τους) και ταυτόχρονα κοσμπολίτικα, μπορεί να τα βρει κανείς σε όλες τις λίμνες και τις θάλασσες του κόσμου.

Όλα αυτά είναι οι ερωδιοί. Επιλέξαμε αυτή την ονομασία για όλα τα παραπάνω: την αγάπη για τη θάλασσα και τα δώρα της, την διάθεση να αιωρηθούμε ελεύθερα πάνω από αυτήν και να την φανταστούμε ξανά, κι αυτήν, κι εμάς, και την πόλη ολάκερη.

Όλοι εμείς είμαστε οι Ερωδιοί. Θέλουμε ένα καλύτερο μέρος να ζήσει κανείς, και ξέρουμε ότι τίποτα από όσα φανταζόμαστε δεν είναι εφικτά αν δεν προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για αυτά.

http://erodioi.wordpress.com