Ομόνοια Ναυπάκτου – βόλεϊ εφήβων: “Αυτοκτόνησαν” στο Ρίο

Μεγάλη ευκαιρία έχασε εφηβική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου να προκριθεί στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Ηττήθηκε στο κρισιμότερο παιχνίδι από τον Θησέα Πάτρας με 3-2 στο τάι μπρέικ, σε εξ αναβολής παιχνίδι που έγινε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Ρίου.

Για την Ομόνοια όλα ξεκίνησαν ιδανικά. Παίζοντας πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση μπλόκαραν τα ατού των αντιπάλων και πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 25-18. Διαφορετική όμως ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στο δεύτερο σετ. Κάνοντας πολλά λάθη η ομάδα της Ναυπάκτου επέτρεψε στον Θησέα να πάρει από το ξεκίνημα κεφάλι στο σκορ. Παρόλα αυτά μείωσε τη διαφορά, ισοφάρισε σε 16-16 και προηγήθηκε με δύο πόντους. Ο Θησέας όμως επανέκαμψε και πήγε το σκορ στο 23-20. Με καλά σέρβις από τον Παύλου και τη βοήθεια της επιθετικής γραμμής των Δ. Κόκκαλη, Χ. Λουκά και Φαφουτάκη η Ομόνοια ισοφάρισε σε 23-23 και θα μπορούσε να πάει το παιχνίδι στο σετ μπολ, αν της το επέτρεπε ο πρώτος διαιτητής Αδάμ Λεβέντης που στο κρίσιμο σημείο είδε ανάποδα μία καλή επίθεση του Δ. Κόκκαλη. Το πρώτο σετ μπολ πήγε στον Θησέα, η Ομόνοια το έκοψε αλλά η ομάδα της Πάτρας εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο σετ μπολ της, παρότι έκανε η Ομόνοια την προσπάθειά της, αφού και πάλι ο πρώτος διαιτητής στην τελευταία φάση δεν είδε μπλοκ άουτ των αντιπάλων.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η τυπικά γηπεδούχος ομάδα μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ, πήρε από την αρχή διαφορά και παρότι ανά διαστήματα η Ομόνοια την κάλυπτε και ισοφάριζε μπόρεσε να κρατήσει την υπεροχή της ως το τέλος και να πάρει το σετ με 25-23.

Αγνώριστη προς το καλύτερο μπήκε στο τέταρτο σετ η Ομόνοια. Προηγήθηκε με 5-11 και 7-14 κατακτώντας τελικά το σετ με 15-25 με πολύ καλή ομαδική προσπάθεια. Έτσι ένα ακόμα παιχνίδι, το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας, πήγε στο τάι μπρέικ.

Ο Θησέας μπήκε στο κρίσιμο σετ καλύτερα και πήρε την περιστροφή με 8-5. Με πρωταγωνιστή τον Θ. Κόκκαλη όμως η Ομόνοια κατάφερε να κάνει το 10-6, 10-12 με ένα 0-6 σερί με τον Θ. Κόκκαλη να σερβίρει και τους Παύλου Σακκούλη και Κόγγο να βοηθούν στη μπροστινή ζώνη. Ο Αδάμ Λεβέντης όμως έμελλε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, όταν στο 13-13 δεν είδε παίκτη της αμυντικής ζώνης του Θησέα που έκανε επιθετικό χτύπημα από την μπροστινή ζώνη, δίνοντας το προβάδισμα για τη νίκη στην πατρινή ομάδα, που τελικώς πήρε το σετ με 15-13 και τη νίκη με 3-2 σετ και μαζί και την πρόκριση για την τελική τετράδα του πρωταθλήματος των εφήβων.

Πολύ καλός από τους νικητές ο λίμπερο Παπαλεξανδρόπουλος, που σε κρίσιμα σημεία κράτησε όρθια την ομάδα του, και μαζί τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Καραμπελέσης, Τσεκίνης. Για την Ομόνοια που παρουσίασε και πάλι δύο πρόσωπα, ένα καλό και ένα κακό, ξεχώρισαν οι Παύλου, Θ. Κόκκαλης και ο Κομάνι στο ρόλο του λίμπερο.

Το τελευταίο παιχνίδι για τους μικρούς του Γιώργου Μητρόπουλου, είναι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό.

Tο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ξεκινά και το πρωτάθλημα των ανδρών, με την Ομόνοια να ταξιδεύει για το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Αμαλιάδα, με αντίπαλο τον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Φαφουτάκης, Κόγγος, Κόκκαλης Δ., Παύλου, Κομάνι, Μέτσης, Χαμηλός, Λουκάς Χ., Σακκούλης, Κεχαγιάς, Κόκκαλης Θ., Λουκάς Κ.