Ο Σαμαράς γύρισε διαφημιστικό σποτ: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…» [βίντεο]

Υπό την μουσική υπόκρουση του επικού τραγουδιού Search for Freedom, ο Πρωθυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα μονόλεπτο βίντεο στο οποίο παρουσιάζει το μήνυμά του προς τους Έλληνες λίγα 24ωρα μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με τη συμφωνία για τη σωτηρία της χώρας.

«H Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές σε δυσκολίες. Κι όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει» ακούγεται να λέει ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει: «Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη. Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Που πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Που πρέπει να ξαναμπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με σταθερότητα, ασφάλεια, με συννενόηση. Διότι τώρα που η Ευρώπη αλλάζει τώρα είναι η στιγμή».

«Η’ θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την Ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη. Εμείς όμως οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.»

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού διανθίζεται από εικόνες εθνικών ελληνικών πολέμων, την υπογραφή από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάπειο της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, τη γέφυρα του Ρίου, το Μουσείο της Ακρόπολης και εικόνες από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ελληνικά τοπία.

Οι εικόνες επικεντρώνονται τέλος στην πεντάμηνη πρωθυπουργική θητεία του Αντώνη Σαμαρά και υπάρχουν πλάνα από την ορκομωσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, και στη συνέχεια τον δείχνουν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς και με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Ας σημειωθεί ότι από το διαφημιστικό αυτό σποτ, απουσιάζουν εικόνες των άλλων πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει…»:

Πηγή: iefimerida.gr