Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στην εκδήλωση του «Παναγία Ελεούσα»

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι-Αγρίνιο), στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με καλεσμένο το διάσημο συνθέτη κ. Σταμάτη Σπανουδάκη, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ελλάδα, Χριστός και αδύναμος άνθρωπος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα, επιλεγμένα από τον ίδιο το συνθέτη, από τη συναυλία τού έργου του «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, που δόθηκε στο Ηρώδειο.Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συνθέτης και με την κιθάρα του μας θύμισε κάποια τραγούδια του. Τον συνόδευαν η κα Στελίνα Κονιτοπούλου στο τραγούδι και ο κ. Νίκος Μάκαρης στο βιολί. Επίσης η χορωδία των εκπαιδευομένων νέων μας απέδωσε με επιτυχία πέντε τραγούδια ελλήνων συνθετών. Στο πιάνο συνόδευε η κυρία Νικολίνα Σταματοπούλου, ενώ μαέστρος της χορωδίας ήταν η κοινωνική λειτουργός του Εργαστηρίου κα Ευσταθία Γρέντζελου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου απηύφθυνε χαιρετισμό η κα Μαρία Χρονοπούλου, η οποία ανακοίνωσε και την ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείο που χτίζεται στη θέση Ψηλογέφυρο στο Αγρίνιο. Το κτίριο θα αποπερατωθεί και θα λειτουργήσει εντός του έτους 2013 για τους εκπαιδευόμενους νέους που στερούνται γονεϊκής φροντίδας.

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι επίσημοι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ με την σύζυγό του Ελένη, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Κωνσταντίνα Κατσαρή, η Δημοτική Σύμβουλος κα Γεωργία Μπόκα, ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, η Γενική Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα Διονυσία Σαμαντά, η σύζυγος του συνθέτη κα Ντόρη Σπανουδάκη, Πρόεδροι Φορέων και πλήθος κόσμου από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Ευχαριστούμε θερμότατα όλους τους πολίτες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, την ευαισθησία τους και τη συνεχή στήριξη που προσφέρουν στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας: την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τον τοπικό τύπο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στο Αγρίνιο ο μεγάλος συνθέτης με τους συνεργάτες του καθώς επίσης και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν τη Β΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο