Ήττα (1-0) για τον -κατώτερο των περιστάσεων- Παναιτωλικό στην Πάτρα [vid]

Δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά στην Πάτρα ο Παναιτωλικός και ηττήθηκε στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 1-0. Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε δίκαια από την ομάδα της Πάτρας. Τα μεγάλα κενά στην άμυνα και τα πολλά ατομικά λάθη ήταν αιτίας της ήττας του Παναιτωλικού. Ο Παναιτωλικός στο β ημίχρονο ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτο ενώ για άλλη μια φορά πλήρωσε τα λάθη του Τακίδη, παρά τις σωτήριες σε κάποιες περιπτώσεις επεμβάσεις του.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός με λίγες φάσεις και κακό ποδόσφαιρο είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο να διασπάσει την άμυνα των Πατρινών. Η μόνη μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 7 όταν η κεφαλιά του Πασά πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η Παναχαϊκή έχασε τη δική της ευκαιρία με τον Γκούρτσα να μην βρίσκει τη μπάλα μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερτο ημίχρονο η ομάδα της Πάτρα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εκματαλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Παναιτωλικού. Αρχικά ο Τακίδης απέκρουσε στο 55′ το σουτ του Σπίνουλα και στο 60′ με μια εντυπωσιακή και δύσκολη απόκρουση την κεφαλιά του Κοιλιάρα. Στο 63′ όμως η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ όταν μετά την κάθετη πάσα από τον Ουρτάδο στον Γκούρτσα, ο τελυταίος απέφυγε τον Τακίδη που βγήκε στα όρια της περιοχής του και από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα. Στην συνέχεια ο Ν. Καραγεωργίου προσπάθησε να δώσει άλλη πνοή στην ομάδα με τις αλλαγές του Δάρλα και του Κουτσοσπύρου, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως η ομάδα της Παναχαϊκής ήταν αυτή που στο 84′ έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Τακίδη να νικά στο τετ-α-τετ Ντίνα, και το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου να περνά λίγο άουτ.


πηγή : φωτο + βίντεο panaitolikos1926.gr

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Άντονι, Βοσκόπουλος, Γκούρτσας, Ουρτάδο (73′ Βασιλαντωνόπουλος), Ντίνας, Ολισε, Σαλαμαστράκης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Κούσας, Ακουάρο, Ιωάννου, Γκόλιας, Σφακιανάκης, Μπογκντάνοβιτς(65’Δάρλας), Μύγας (58’Μπακάκης), Φαβάλι, Καμαρά(68 Κουτσοσπύρος), Πασας.

Στον πάγκο του Παναιτωλικού : Στεφανάκος, Γιάνεφ, Δάρλας, Κουτσοσπύρος, Μπακάκης, Τζίτζης, Κίτσας.
Στον πάγκο της Παναχαϊκής οι Ανδρούτσος, Κοκκίνης, Ντιόγκο, Βασιλαντωνόπουλος, Κωνσταντινίδης, Σεϊτάι, Λίτσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος (Λακωνίας) βοηθοί: Παλαμίδας (Λακωνίας), Μπουξμπαούμ (Ανατ. Αττικής)