Δ. Μπουραντάς από το Αγρίνιο : “Το έλλειμμα αξιών του πολιτικού συστήματος μεταδίδεται στους πολίτες” [HDvideo]

Καλεσμένος της Aστροvoμικής και Aστpοφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος βρέθηκε χθες στο Αγρίνιο ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπouραvτάς και πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ με θέμα: «Οι αξίες ως πυξίδα προσωπικής και κοινωνικής διεξόδου από την κρίση».

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr τις δηλώσεις του κ. Μπουραντά στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την ομιλία του.

Ο Δ. Μπουραντάς ερωτήθηκε πως εξηγείται το γεγονός ότι η ηθική κρίση που ο ίδιος επικαλείται ως βασικότερη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας, δεν έχει αντιμετωπιστεί αφού θεωρητικά θα ήταν πιο εύκολο αν υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζεται κατά μόνας, ενώ η οικονομική κρίση είναι πιο δύσκολο αφού χρειάζεται συντονισμένη κρατική και όχι μόνο παρέμβαση. Ο κ. Μπουραντάς απάντησε ότι “στις δημοκρατίες το πολιτικό σύστημα έχει τη δύναμη να προσδιορίζει τις πολιτικές, τη νοοτροπία, και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο πολίτης. Εμείς είχαμε την ατυχία να έχουμε ένα ανίκανο και ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το έλλειμμα αξιών τους μεταδίδεται στους πολίτες. Οι αξίες προσδιορίζουν τις προτεραιότητες. Αν είχαν ως προτεραιότητα τη χώρα, δεν θα έμενε 10 μήνες ακυβέρνητη με μια κυβέρνηση Παπαδήμου- μαριονέτα που δεν είχε λαϊκή αποδοχή και πέντε μήνες εκλογές…”

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 6 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ (2002), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ (2005). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Πρόσφατα εκδόθηκε το νέο του βιβλίο «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», το οποίο από την έκδοσή του βρίσκεται στις λίστες των Best Sellers.

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς όπως Ε.Ε, ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.