Ενώ γνώριζε τις κακοτεχνίες στο ΔΑΚ, ο δήμος Αγρινίου δεν κατήγγειλε ούτε την ΓΓΑ

Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου συζητήθηκε αναλύτικα το θέμα του ΔΑΚ Αγρινίου με αφορμή το μπαράζ ερωτήσεων που δεχθηκε η δημοτική αρχή από τους συμβούλους της Πανδημοτική Πρωτοβουλίας Γκρίζη, Μπόκα και Καζαντζή. Τέθηκε το θέμα της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ που στάζει -με αφορμή τη διακοπή αγώνα γυναικείου χάντμπολ-, το θέμα της ασφάλειας του ΔΑΚ εξαιτίας της παραβατικότητας των Ρομά της περιοχής καθώς επίσης και το ζεστό νερό στο κολυμβητήριο. Μάλιστα ο κ. Γκρίζης αναρωτήθηκε μήπως πρέπει για ένα διάστημα να μη λειτουργεί το ΔΑΚ για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός και κάποια νομική αντίδραση πολίτη σε ένα τέτοιο περιστατικό. Ακόμη αναρωτήθηκε αν πρέπει ο δήμος να κινηθεί νομικά κατά του εργολάβου του συγκεκριμένου έργου. Ο Nίκος Καζαντζής από την πλευρά του σημείωσε πως στο θέμα της ασφάλειας δεν είναι δυνατόν να πάρουν πρωτοβουλίες οι δημότες, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτοδικία…

Στα ερωτήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρή που ανέφερε ότι τις εργασίες στην οροφή του κλειστού του ΔΑΚ είχε αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παρά τις διαπιστώσεις για κακοτεχνίες από το τότε ΔΣ του ΔΑΚ και τη σχετική αλληλογραφία με την ΓΓΑ, η τελευταία παρέλαβε κανονικά το έργο το 2009. Ωστόσο από αυτό συμπεραίνεται ότι ο δήμος Αγρινίου ως διαχειριστής του ΔΑΚ ουδέποτε προσέβαλε την διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είχε εντοπίσει τις κακοτεχνίες… Καθώς επίσης ότι ο δήμος τρία χρόνια μετά την παρέμβαση στο ΔΑΚ μέσω της ΓΓΑ περιορίστηκε στο να κάνει μια παρέμβαση όσον αφορά την μόνωση (αναφέρθηκε από την αντιδήμαρχο) και όχι να αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα. Τώρα σύμφωνα με την αντιδήμαρχο ο δήμος έχει προβλέψει στο νέο τεχνικό πρόγραμμα ότι κονδύλι ύψους 150 χιλιάδων ευρώ ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στέγης, απέφυγε όμως να δώσει χρονικό ορίζοντα όσο αφορά τις εργασίες. Για το ζήτημα της ασφάλειας η κα Κατσαρή ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα με την πρόσληψη των υπαλλήλων με τα 5μηνα προγράμματα υπάρχουν περίπου 10 φύλακες στο στάδιο και  φαινόμενα κλοπών ή βανδαλισμών έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Τέλος η κα Κατσαρή αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα με τη θερμοκρασία του νερού στο κολυμβητήριο λέγοντας ότι το νερό στην πισίνα ζεσταίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης και πως ακόμη γίνονται τακτικά όλες οι απαραίτητες μετρήσεις.

Ερωτήσεις για τους ΧΑΔΑ και τα αδρανή υλικά
Ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας ρώτησε ακόμη αν έχουν τηρηθεί οι όροι στην αποκατάσταση του
ΧΑΔΑ στην Παραβόλα καθώς σύμφωνα με τον ίδιο έχει γίνει ταφή των σκουπιδιών που ενδεχομένως θα επηρεάσει τον υδροφόρο ορίζοντα. Η απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία ήταν η ταφή των σκουπιδιών έγινε σε ειδικούς μουσαμάδες βάσει των προδιαγραφών που καθορίζονται στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ που έχει εντχθεί το έργο. Τέλος ο κ. Καζαντζής ρώτησε για το κατά πόσον τα αδρανή υλικά που μαζεύονται στην πόλη από διάφορες εργασίες καταλήγουν σε ελεγχόμενους χώρους αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι πιθανόν τέτοια υλικά να εναποτίθενται στην Λυσιμαχία, περίπτωση για την οποία ο δήμος έχει καταθέσει μήνυση. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βλ. Σφυρής απάντησε λέγοντας ότι οι ιδιώτες που αναλαμβάνουν τη συλλογή των αδρανών υλικών έχουν δικές τους χωματερές με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαφορετικά δεν τους χορηγείται άδεια από την Περιφέρεια η οποία και είναι αρμόδια να τους ελέγξει.

Δ.Π