Δημαιρεσίες σε Αμφιλοχία, Ξηρόμερο και Ακτίο Βόνιτσα

Συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας με σκοπό την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας.Επίσης έγινε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής επιτροπής.

Η καρδιά του Δημάρχου Αμφιλοχίας σήμερα πρέπει να πήγε να σπάσει μιάς και η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου η Κα Μαργάρη Ελευθερία εκλέχθηκε με μια μόνο ψήφο διαφορά 13 Ναι και 12 Λευκά.Το λευκό ενός συμβούλου και οι δύο απουσίες των γιατρών (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ) απο τον ίδιο συνδυασμό της συμπολίτευσης έκανα την εκλογή της Κας Μαργάρη θρίλερ.Τελικά εκλέχθηκε η Κα Μαργάρη Ελευθερία καταχειροκροτούμενη απο όλους τους συνδυασμούς και δεχόμενη τα συγχαρητήρια των συμβούλων το κλίμα φορτίστηκε ψυχολογικά για αυτή δείχνοντας τον ευαίσθητο χαραχτήρα της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκλεχθείσα πρόεδρος αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Η Κα Μαργάρη παίρνοντας το λόγο τους ευχαρίστησε όλους εμφανώς συγκινημένη και υποσχέθηκε στο σώμα πώς θα κάνει ότι περνά από το χέρι της έτσι ώστε να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την πόλη της Αμφιλοχίας.
Στην συνέχεια το λόγο πήραν ο Κος Μιμηγιάννης Αποστόλης ως νέος Αντιπρόεδρος και η Κα Ψωφάκη Παρασκευή ως η νέα Γραμματέας που και αυτοί με την σειρά τους ευχαρίστησαν το σώμα για την εκλογή της.

Ο Στέλιος Παπαναστάσης, νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου εξελέγη σήμερα το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Στέλιος Παπαναστάσης από την δημοτική ενότητα Αλυζίας (από το Αρχοντοχώρι). Στην διαδικασία για εκλογή Προέδρου ο Στέλιος Παπαναστάσης που προτάθηκε από την πλειοψηφία έλαβε 19 ψήφους, 5 λευκά και 1 άκυρο. Αντιπρόεδρος του σώματος επανεξελέγη από την παράταξη του Γιάννη Λύτρα, ο Ελευθέριος Κατσαούνης και για την θέση του γενικού γραμματέα, εκλέχθηκε ξανά ο Γιάννης Ζορμπάς.

Ο Κωνσταντίνος Καταγής νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι καθιερωμένες δημαιρεσίες στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Ο Κωνσταντίνος Καταγής, από την δημοτική ενότητα Παλαίρου (την Πλαγιά), είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας. Κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών που διενεργήθηκαν, έλαβε 18 ψήφους υπέρ 7 λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νίκος Τσακάλης που ανήκει στην αντιπολίτευση (όπως ορίζει ο νόμος), από την παράταξη του Γιώργου Αποστολάκη, ενώ γραμματέας επανεκλέχθηκε η Αγγελική Χαλιμούδρα, με ψήφους από όλες τις παρατάξεις, από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Νώντα Τάνταρου.

Σήμερα έγινε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2013 με θέματα που έχουν να κάνουν με την ψήφιση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών, της Οικονομικής επιτροπής και Ποιότητας ζωής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.Όσο αφορά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε και ψηφίστηκε ο κύριος Καταγής Κωνσταντίνος με 18 ψήφους υπέρ 7 λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε με την τρίτη ψηφοφορία όπως και την πρώτη διετία ο κύριος Τσακάλης Νίκος που ανήκει στην αντιπολίτευση (όπως ορίζει ο νόμος), την παράταξη του κύριου Αποστολάκη Γεώργιου.Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε (με ψήφους από όλες τις παρατάξεις) από την ελάσσονα αντιπολίτευση (του κυρίου Τάνταρου όπως ορίζει ο νόμος) για άλλη μια φορά η κυρία Χαλιμούρδας Αγγελική.

πηγή : amfiloxia-blogs.blogspot.gr xiromeronews.blogspot.gr και amvrakikosnews.com