Τσίπρας: Ε, όχι και μαθήματα δεοντολογίας από το MEGA!

Σφοδρή επίθεση κατά του MEGA πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Χτες μας παρέδωσαν και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σοβαρότητας. Να τα δεχτούμε. Μπορούν, άλλωστε, να μας κάνουν όση κριτική και πολεμική θέλουν, είναι ευπρόσδεκτη. Τους καλούμε να μας κάνουν κριτική και πολεμική. Το μόνο που δεν θέλουμε είναι να μας κάνουν κριτική στο όνομα της δεοντολογίας, του πλουραλισμού, αλλά και της αριστεράς.

Ειδικά αυτοί που τρία χρόνια τώρα κατασυκοφάντησαν την κοινωνία, προώθησαν τον κοινωνικό αυτοματισμό, προπαγάνδισαν το μνημόνιο της βαρβαρότητας. Ε, λοιπόν, αυτοί τώρα θα ήταν προτιμότερο να κάνουν μαθήματα σε αυτούς που τους ακούνε τα τελευταία χρόνια και στέκονται σούζα. Όχι σε εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε σχετικά με το δάνειο των 98 εκατ. ευρώ και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και MEGA. «Καλό θα ήταν να λέει κανείς την αλήθεια και να μην παραμυθιάζει τον κόσμο, ιδίως όταν υπάρχει αναφορά σε οικονομικά μεγέθη για το δάνειο που έλαβε το σύστημα προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν από την τοποθέτηση επιτρόπου στις τράπεζες.Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Άλλωστε, οι ίδιοι έστειλαν δελτίο τύπου και δημοσιεύτηκε παντού, ακόμα και στο Χρηματιστήριο, για ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι οι ίδιοι που διαψεύδουν τον εαυτό τους και το Χρηματιστήριο, ως συνήθως επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και εμείς διερωτόμαστε ανοιχτά:Ποιες άλλες επιχειρήσεις, πολύ μικρές έως πολύ μεγάλες, πέτυχαν αναχρηματοδότηση δανείου 88 εκ. ευρώ και επιπλέον δέκα εκατομμύρια σε ρευστό και μάλιστα με αρνητικούς ισολογισμούς; Με ποια χρηματοπιστωτικά κριτήρια οι πρόθυμες τράπεζες δίνουν δάνεια σε επιχειρήσεις, σε άλλες δίνουν και σε άλλες κόβουν τη ρευστότητα;Προτού, λοιπόν, κάποιοι και κάποιες μας κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς, ας συνειδητοποιήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «βολές» εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις πρώτες εκλογές.

πηγή : crimenet.gr