Επαφές Μοσχολιού για το Πανεπιστήμιο – Εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου

Σειρά επαφών ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός με πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες στην Αθήνα για το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Το κλίμα ως γνωστόν για το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι ιδαίτερα βαρύ μετά και τις τελευταίες διαρροές του υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν ότι το πανεπιστήμιο θα “μετακομίσει” στο γειτονικό πανεπιστημίο Πατρών.

Για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Παύλος Μοσχολιός ζήτησε τη συμπαράσταση των συνομιλητών του εκθέτοντας τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης του Πανεπιστημίου. Ανάμεσα στους συνομιλητές του δημάρχου ήταν προφανώς και βουλευτές που εκλέγονται στην Αιτωλοακαρνανία και όλοι τους φέρονται να στέκονται αλληλλέγγυοι στον αγώνα που δίνεται. Ωστόσο μέχρι τώρα από την πλευρά των βουλευτών, και κρίνοντας γενικά, δεν έχουμε δει ιδιαίτερες πρωτοβουλίες για το θέμα. Αντιθέτως έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν και ένα ανταγωνισμό ανακοινώσεων με αφορμή τη σχετική σύσκεψη με τον υπουργό Παιδείας. Βέβαια θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πολλές φορές τέτοιου είδους θέματα εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο και μάλλον εκ του αποτελέσματος θα κριθεί, αν τελικά το πολιτικό προσωπικό του νομού ήταν σε εγρήγορση.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια ακόμη ανησυχία του δήμου Αγρινίου -που έχει κινητοποιηθεί με συσκέψεις σε θεσμικό επίπεδο από το φθινόπωρο για το όλο ζήτημα- αλλά και του Παύλου Μοσχολιού προσωπικά είναι αν και κατά πόσο τελικά θα γίνει η ουσιαστική διαβούλευση που υποσχέθηκε ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος. Δηλαδή αν, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου του υπουργείου για τον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει η διαβούλευση και αν τα αποτελέσματά της θα περάσουν στα νέα μηχηνογραφικά δελτία που θα καταρτιστούν εντός του Φεβρουαρίου.

Πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται πως όλοι και όλα τελούν εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου…