Η Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου στο 2ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου

«Η αξία του Λογοτεχνικού Βιβλίου»

Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, φιλοξένησε την κα Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, καταξιωμένη εκπαιδευτικό και συγγραφέα, με πλούσιο συγγραφικό έργο.
Η κα Ζορμπά Βησσαρία πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου»,
Η κα Ζορμπά μίλησε στους μαθητές της Α΄ τάξης και στους καθηγητές τους, αρχικά, για την αξία του λογοτεχνικού βιβλίου, για το λογοτεχνικό οίστρο, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες του δημιουργού, καθώς και για την «απόλαυση» – αίσθημα που βιώνουν και οι δυο πλευρές, δημιουργός και αναγνώστης. Στη συνέχεια, με αφόρμηση το βιβλίο της «Σελίδες ενός έφηβου χειμώνα», συζήτησε με τους μαθητές για προβληματισμούς που αναδύθηκαν μέσα απ’ την ανάγνωσή του όπως επίσης και για θέματα που απασχολούν (προβληματίζουν) τους εφήβους.
Με ευγένεια, καθαρότητα λόγου, σαφήνεια και με περισσό ενδιαφέρον η κα Ζορμπά συνδιαλέχτηκε με τους μαθητές, οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν σ’ ένα διάλογο γόνιμο και εποικοδομητικό. Η συνάντηση στέφτηκε με επιτυχία και η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζορμπά για την προσφορά της και την παρουσία της στο σχολείο μας.