Το “ξέκοψε” ο Αρβανιτόπουλος για την αυτονομία του Πανεπιστημίου

Έδωσε απάντηση ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος σχετικά με τους φόβους της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου ότι είναι πιθανό σε λίγα χρόνια τα τμήματα του Αγρινίου να μεταφερθούν στην Πάτρα μετά την κατάργηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και σε συνδυασμό με την δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας ότι “είναι δύσκολο να διοικείς από απόσταση τμήματα”.

Τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Παιδείας απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έθεσε ο βουλυετής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαραμένος μέσα από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Αντ1. “Αυτό δεν είναι σωστό” είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφορικά με την δήλωση του πρύτανη των Πατρών, αλλά στη συνέχεια ο υπ. Παιδείας ξέκοψε την πιθανότητα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος να μείνει αυτόνομο. “Δεν μπορεί να συνεχίσει η παγκόσμια πρωτοτυπία που έχουμε στην Ελλάδα να έχουμε Πανεπιστήμια με δυο και τρία τμήματα”. “Τα τμήματα του Αγρινίου που είναι καλά τμήματα, συνδεδεμένα με την παραγωγή, εντάσσονται εκεί που προϋπήρξαν” πρόσθεσε στο τέλος.

Βέβαια τα τμήμτα του Αγρινίου δεν προϋπήρξαν στη Πάτρα, αλλά στα Γιάννενα… Στον τηλεοπτικό αέρα ίσως και να συγχωρούνται τέτοια “μικρολάθη”, αλλά και πάλι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δηλώσεις. Σημασία θα έχει τι θα απαντήσει ο Κ.Αρβανιτόπουλος όταν θα τον συναντήσουν οι φορείς της περιοχής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ από το 158΄ και εξής antenna.gr